Social

Stagii de practică plătite într-o instituție europeană, prin programul “Blue Book”

“Blue Book” este unul dintre multele stagii pe care UE le oferă în fiecare an și se referă în mod specific la programul Comisiei Europene. Astfel, cei care sunt acceptați pentru stagiul “Blue Book” vor lucra pentru una dintre numeroasele Direcții Generale ale Comisiei. Persoanele eligibile trebuie să fie absolvente de studii superioare și să își dorească să învețe timp de 5 luni ce înseamnă să lucrezi într-o instituție europeană. Doritorii se pot înscrie folosind link-ul https://traineeships.ec.europe.eu/how-to-apply, aplicațiile putând fi trimise până la 31 ianuarie 2023.

Numărul total de solicitanți este de 122.788, iar șansele de a fi selectat sunt de 4,76%-5,78%.

Comisia Europeană oferă stagii plătite timp de 5 luni, de două ori pe an, în cadrul Direcției Generale și Agenții. Iată doar câteva motive pentru care ar trebui trimis formularul digital de cerere: Stagiul “Blue Book” a fost înființat în anul 1960, oferind beneficii timp de 60 de ani. Stagiarii se bucură de încredere deplină în cadrul Comisiei, dar și de libertate în modul în care pot contribui și propune idei noi. “Un sfat important: fii activ în stagiul tău! Vi se pot da responsabilități importante, mai ales când vine vorba de noi proiecte și noi priorități politice. Un exemplu, printre multe altele: mulți stagiari din diferite cabinete ale comisiilor, direcții generale și agenții s-au implicat activ în lansarea Corpului European de Solidaritate, ocupându-se de aspectele de comunicare, financiare și juridice ale noii propuneri a Comisiei”, transmit organizatorii.

Programul se adresează experților juniori în agricultură, finanțe, media, chimie, mediu, sănătate, digitalizare, sport și nu numai. “Indiferent că visezi la o carieră în Organizații Internaționale, Afaceri sau Guvern, acest stagiu te va ajuta. În calitate de stagiar, veți primi o bursă în fiecare lună pentru a vă acoperi cheltuielile de trai. Aceasta se plătește la sfârșitul fiecărei luni. Cu toate acestea, prima plată se va realiza după primele 4 luni. Suma oferită stagiarilor este de 1.229,32 euro pe lună. Finanțarea pentru conținutul de bază al unui stagiu este de 1500 GBP per program”, mai informează reprezentanții Comisiei Europene.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.