Eveniment

Prezență scăzută a reprezentanților autorităților publice locale din județ la activitățile de pregătire în domeniul situațiilor de urgență

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “A.D. Ghica” al judeţului Teleorman a prezentat, în ședința Colegiului Prefectural din această lună, evaluarea activităţii de pregătire în domeniul situaţiilor de urgenţă a autorităţilor publice locale la Centrul Zonal de Protecţie Civilă Craiova şi la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “A.D. Ghica” al Judeţului Teleorman în semestrul I al anului 2023. Una dintre concluziile acestei evaluări a fost aceea că autoritățile publice locale nu acordă o prea mare importanță participării la astfel de activități de pregătire, prezența primarilor sau a viceprimarilor fiind mică, raportat la aceeași perioadă a anului trecut. Din cei 49 de reprezentanți ai unităților administrativ-teritoriale din Teleorman programați să participe la cursul de pregătire cu scoatere de la locul de muncă (5 zile), organizat la Centrul Zonal de Pregătire şi Protecţie Civilă Craiova, în perioada februarie – iunie 2023, au fost prezenți doar 13.

Acest aspect a fost semnalat și de prefectul de Teleorman, Haralambie Epure, în cadrul ședinței Colegiului Prefectural, care a cerut mai multă implicare din partea autorităților publice locale. “Am constatat, din nou, că implicarea și receptivitatea reprezentanților autorităților publice locale în ceea ce privește pregătirea în domeniul situațiilor de urgență se menține la un nivel foarte scăzut. De aceea, le solicit, încă o dată, conducătorilor autorităților publice locale, instituțiilor publice și companiilor să se implice mai mult și să colaboreze mai strâns cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență”, a declarat acesta.

Potrivit reprezentanților ISU Teleorman, principalele obiective ale activităţii de pregătire a populaţiei constau în perfecţionarea pregătirii în domeniul situaţiilor de urgenţă a membrilor comitetului judeţean, a comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă, a centrelor operative, a celulelor de urgenţă, a personalului de specialitate cu atribuţii în domeniul situaţiilor de urgenţă, a serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă, pentru prevenirea, limitarea şi înlăturarea urmărilor situaţiilor de urgenţă; creşterea gradului de conştientizare publică a riscurilor dezastrelor prin implicarea în activităţile preventive a tuturor factorilor reprezentativi la nivelul comunităţilor locale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.