Social

Peste 5.000 de teleormăneni şi-au găsit un loc de muncă prin AJOFM Teleorman, de la începutul anului

5.106 persoane, dintre care 2.481 femei, și-au găsit un loc de muncă, prin intermediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Teleorman, în perioada ianuarie – septembrie, potrivit datelor făcute publice de instituție.

Din totalul persoanelor care au reușit să se angajeze în perioada menționată, 2.357 au peste 45 de ani, 1.085 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 952 au între 25 și 35 de ani, iar 712 sunt tineri sub 25 de ani .

În ceea ce privește domiciliul, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 2.119 sunt din mediul urban, iar 2.987 persoane sunt din mediul rural.

Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane, respectiv 2.212, au studii liceale, 1.288 sunt persoane cu studii profesionale/arte și meserii, 1.273 au studii gimnaziale, 217 sunt persoane cu studii universitare, cei cu studii postliceale sunt în număr de 66.

Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Teleorman, 5.019 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.

Astfel, în perioada ianuarie – aprilie, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 10.928 persoane.

Pentru mai multe informații despre activitatea Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Teleorman, persoanele interesate pot accesa pagina de internet a instituției www.teleorman.anofm.ro.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.