Eveniment

Parada Europei deschide festivitățile dedicate Zilei Județului Teleorman / PROGRAMUL manifestărilor

La 14 mai, Județul Teleorman aniversează 582 de ani de la prima sa atestare documentară. Sărbătoarea este generată de consemnarea numelui județului Teleorman pe hrisovul dat de voievodul Vlad Dracul, Domn al Țării Românești, la data de 14 mai 1441, cel mai vechi document cunoscut privind nominalizarea sa, sub această denumire.

Cu această ocazie, Consiliul Județean Teleorman organizează, cu sprijinul instituțiilor subordonate, susținute de artiști de renume, grupuri de dansatori, fanfară și formații de instrumentiști valoroși, o serie de manifestări consacrate sărbătoririi  Zilei Județului Teleorman, în perioada 13-20 mai a.c.

Festivitățile vor fi deschise de liceenii teleormăneni, la Turnu-Măgurele, cu competiția artistică “Parada Europei”, organizată de Asociația Euro Teleorman, sâmbătă, 13 mai. Programul manifestărilor culturale și artistice va continua timp de săptămână, până sâmbătă, 20 mai, cu spectacole organizate în toate orașele și municipiile județului.

De asemenea, Consiliului Județean va fi convocat într-o ședință solemnă, duminică, 14 mai, când va fi expus și un număr special al revistei Caligraf, dedicat aniversării Județului Teleorman.

Vor fi prezenți producători, meșteri și artizani populari teleormăneni, promotori ai conceptului “Produs în Teleorman”, reuniți în cadrul unei expoziții cu vânzare generoase, dar va fi organizată și o expoziție de gastronomie locală tradițională, cu specialități și surprize, spre încântarea și deliciul publicului.

“Cu prilejul Zilei Județului Teleorman, îmi face o deosebită plăcere să adresez felicitări călduroase și să urez multă sănătate tuturor cetățenilor județului, din partea mea și a colegilor mei din Consiliul Județean Teleorman! La mulți ani, Teleorman, să propășești! Vă așteptăm, cu drag, să ne sărbătorim Județul!”, a transmis Adrian Gâdea, președintele Consiliului Județean Teleorman.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.