Eveniment

Întâlnire pe tema deszăpezirii, convocată de prefectul Haralambie Epure

Prefectul de Teleorman, Haralambie Epure, a avut marți, 1 februarie, o întâlnire cu reprezentanții instituțiilor care au legătură cu gestionarea intervențiilor de deszăpezire la nivelul județului – pompieri, poliție, jandarmi, reprezentanți ai SDN și ai Consiliului Județean Teleorman. Cu această ocazie, prefectul le-a solicitat acestora ca, în cel mai scurt timp, să prezinte o situație clară privind aprovizionarea cu materiale antiderapante și combustibil, o evidență a parcului de mașini și utilaje de deszăpezire, precum și o actualizare a datelor de contact ale persoanelor desemnate de fiecare instituție în cazul apariției unor situații de urgență.

Totodată, acesta a subliniat că nu își mai dorește ca în județul Teleorman, cetățenii să se mai confrunte cu dificultăți cauzate de drumuri nedeszăpezite și le-a mai transmis participanților la întâlnire că, în eventualitatea anunțării unor alte coduri de ninsori, responsabilii din fiecare instituție “să intre în alertă” anterior instalării fenomenelor meteorologice sau apariției unor evenimente nedorite.

“Am convocat astăzi o întâlnire cu reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” Teleorman, ai Inspectoratului de Poliție Județean, Inspectoratului Județean de Jandarmi, reprezentanți zonali ai Secției de Drumuri Naționale și ai Consiliului Județean Teleorman pentru o analiză a situației privind modul de desfășurare al intervențiilor de deszăpezire la nivelul județului Teleorman.

Pentru că întâlnirea nu a avut doar scopul efectuării unui „rezumat” asupra recentului episod de iarnă veritabilă, ci și o radiografie în ceea ce privește pregătirea pentru alte astfel de situații, le-am solicitat tuturor participanților să pregătească un raport cu date concrete referitoare la aprovizionarea cu materiale antiderapante, la situația parcului de mașini și utilaje necesare deszăpezirii, precum și la asigurarea stocului de combustibil.

De asemenea, am insistat pentru actualizarea bazelor de date, în special a numerelor de telefoane ale persoanelor de contact care să fie disponibile la nivelul fiecărei instituții în situații de urgență.

Pentru că nu îmi mai doresc ca, pentru județul Teleorman, să mai poată fi folosită deja celebra expresie „iarna ne ia prin surprindere”, le-am pus în vedere reprezentanților instituțiilor cu atribuțiuni de intervenție în astfel de cazuri, ca, în eventualitatea anunțării unor noi coduri meteorologice de ninsori (și nu numai), să se ia în prealabil toate măsurile pentru a se putea interveni la timp și cu eficiență.

Săptămâna trecută au existat și situații nedorite pe șoselele din județ, poate că ele s-au întâmplat din cauză că autoturismele sau camioanele nu erau echipate corespunzător, cert este că țin cu tot dinadinsul ca, pe viitor, cetățenii să nu se confrunte cu dificultăți cauzate de drumuri necurățate”, a transmis prefectul de Teleorman pe pagina sa de Facebook.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.