Economie

“Ghidul privind recuperarea taxei pe valoarea adăugată achitată în alt stat membru al Uniunii Europene”, publicat pe site-ul ANAF

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Teleorman informează contribuabilii  că, Agenția Națională de Administrare Fiscală a elaborat și publicat “Ghidul privind recuperarea taxei pe valoarea adăugată achitată în alt stat membru al Uniunii Europene”.

Ghidul se adresează persoanelor impozabile stabilite în România, care au efectuat importuri și achiziții de bunuri/servicii în alt stat membru al Uniunii Europene – și pot beneficia de rambursarea taxei pe valoarea adăugată achitată în acel stat, prin completarea și depunerea formularului 318 „Cerere de rambursare a taxei pe valoarea adăugată pentru persoanele impozabile stabilite în România, depusă potrivit art. 302 alin. (2) din Codul fiscal”.

Formularul 318 împreună cu instrucțiunile de completare ale acestuia sunt afișate pe portalul ANAF: www.anaf.ro , secțiunea: „Servicii online/Rambursare TVA din UE” 2.

Informații detaliate sau clarificări se pot obține: – apelând Serviciul central de asistență contribuabili – Contact Center la numărul de telefon 031.403.91.60; – prin intermediul Formularului de contact din cadrul Spațiului Privat Virtual (unde se pot solicita  informații ce nu sunt supuse secretului fiscal); – prin intermediul Formularului de contact din spațiul public al portalului A.N.A.F. (doar pentru informații cu caracter general).

Ghidul poate fi consultat accesând link-ul: https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/AsistentaContribuabili_r/Ghid_Recuperare_TVA_UE_2023.pdf .

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.