Social

Fistic prăjit cu conținut ridicat de Ocratoxina A, retras de la vânzare

Kaufland retrage de la vânzare un lot de “K-classic fistic prăjit fără sare 100 g”, după ce a fost identificat un conținut ridicat de Ocratoxina A.

“În cadrul controalelor de rutină s-a identificat un conținut ridicat de Ocratoxina A. Deoarece în cazul consumului pe termen lung al produsului nu poate fi exclus un risc asupra sănătății, clienții sunt rugați să acorde atenție acestei informări și să nu consume articolul cu datele de identificare menționate mai sus. Kaufland a reacționat imediat și a retras produsul de la vânzare. Clienții se pot prezenta în orice magazin Kaufland pentru a returna acest produs și vor primi contravaloarea sa, fără a mai fi necesară prezentarea bonului fiscal. Producătorul Carl Wilhelm Clasen GmbH își cere scuze pentru această situație. Pentru informații, clienții au la dispoziție numărul de telefon al Centrului Relații Clienți, 0800 080 888, apelabil gratuit (număr apelabil doar din rețelele Vodafone, Orange, Telekom și Digi-RCS&RDS), de luni până vineri, în intervalul orar 08.00-20.00, iar sâmbăta în intervalul 08.00 – 17.00 sau în scris accesând www.kaufland.ro/contact”, se arată într-o Informare către consumator – rechemare produs, emisă de retailer.

Ocratoxina A este o micotoxină produsă de diferite tipuri de ciuperci, cu proprietăți cancerigene. Apariția sa e favorizată de o umiditate crescută. Consumul de ocratoxină afectează funcția rinichilor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.