Eveniment

108 amenzi și 15 permise reținute în Teleorman, de “Ziua Bărbatului”

Dacă pe 8 martie, de Ziua Internațională a Femeii, polițiștii teleormăneni au împărțit flori, pe 9 martie, de așa-zisa “Ziua Bărbatului”, au scos aparatele etilotest din dotare și i-au “premiat” pe șoferi cu amenzi. Astfel, în doar 8 ore, în intervalul 18:00 – 02:00, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman au aplicat nu mai puțin de 108 sancțiuni, au reținut 15 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice și au retras 3 certificate de înmatriculare.

Polițiștii din Teleorman au desfășurat, în acest interval, acțiuni preventive la nivelul județului, fiind întocmite dosare penale și aplicate sancțiuni contravenționale pentru diverse abateri privind circulația pe drumurile publice. Acțiunea a avut ca scop depistarea și sancționarea conducătorilor auto care încalcă normele rutiere și conduc sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, la acțiune participând și reprezentanți ai Agenției Naționale Antidrog, filiala Teleorman. În cadrul acțiunilor au fost efectuate 229 de testări cu aparatul etilotest și 3 testări cu aparatul drugtest.

Printre “premiații zilei”, încadrați la “premiul I cu coroniță” au fost 3 bărbați, doi dintre ei surprinși conducând sub influența băuturilor alcoolice, iar al treilea, dar nu cel din urmă, a fost prins conducând un autovehicul, fără a deține permis de conducere.

Exemplificând, la ora 19:30, un bărbat de 49 de ani, de origine din orașul Fierbinți-Târg, județul Ialomița, a fost surprins de către Poliția orașului Videle –Formațiunea Rutieră, conducând un autoturism pe raza localității Gălăteni, sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

La aceeași oră, polițiștii din cadrul Poliției orașului Zimnicea – Compartimentul Rutier au depistat un tânăr în vârstă de 18 ani, din comuna Piatra, județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism  în comună, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză, a fost întocmit dosar penal  pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul  fără permis de conducere”, urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.
La ora 21.50, un bărbat în vârstă de 40 de ani, din comuna Smârdioasa, județul Teleorman, a fost depistat de polițiștii din cadrul Poliției orașului Zimnicea Compartimentul Rutier, în timp ce conducea un autoturism în comună, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Asemenea bărbatului din Ialomița, și teleormăneanului i s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.