Economie

Şeful APIA promite să achite ajutorul pentru motorină şi subvenţiile pentru zonele defavorizate

Fermierii au de încasat subvenţia la motorină aferentă trimestrului IV din anul 2014. Termenul de depunere a cererilor a fost 27 februarie 2015. Deşi plata se poate face până la 30 iunie 2015, APIA se străduieşte să achite restanţele chiar din această săptămână.

Potrivit şefului APIA, Mihai Puţintei, în această săptămână, fermierii vor putea avea în conturi ajutorul pentru motorina folosită în agricultură în trimestrul IV din 2014. Dar şi subvenţiile pentru zona defavorizată.

Plata ajutorului de stat la motorină se acordă sub formă de rambursare în limita bugetului anual aprobat. Suma totală alocată schemei de ajutor este de 162.673,75 mii lei. Cantitatea totală de motorină pentru care se acordă este de 90.500,00 mii litri. În cazul în care cantităţile solicitate în cereri depăşesc această cantitate, cuantumul plăţilor se reduce proporţional.

Cererile de plată cuprind informaţii cu privire la suprafeţele de teren, inclusiv pe structura de culturi sau pe efectivele de animale, pe lucrările de îmbunătăţiri funciare, pe care fermierul le-a executat pe perioada de aplicare a schemei de ajutor de stat. Cererea este însoţită de o situaţie centralizatoare privind cantiăţile de motorină utilizate în agricultură în trimestrul IV al anului 2014 şi de documentele fiscale de vânzare emise de furnizori pe numele beneficiarilor pentru cantităţile de motorină cumpărate.

În baza HG nr. 1108 din 12 decembrie 2014 privind acordarea unui ajutor de stat pentru motorina utilizată în agricultură în trimestrul IV al anului 2014, la APIA Teleorman, au fost depuse, în perioada 17 ianuarie – 27 februarie 2015, un număr de 617 cereri pentru acciza la motorina utilizată în agricultură în trimestrul IV 2014. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.