Social

Luni, ultima zi pentru înscrieri la a doua etapă a repartizării computerizate în licee

elevi1Monica DUMITRESCU

Absolvenţii de gimnaziu care nu au participat la prima etapă a repartizării computerizate în licee sau care nu au fost repartizaţi în cadrul acesteia se pot înscrie pentru cea de-a doua etapă, care se va desfăşura pe 23 iulie.

Ultima zi pentru completarea fişelor de opţiuni este luni, 20 iulie. Candidaţii pot opta doar pentru locurile rămase libere după prima repartizare. Repartizarea va avea loc pe 23 iulie, în aceeaşi zi rezultatele urmând să fie făcute publice, atât pe site-ul Ministerului Educaţiei, cât şi sediile unităţilor de învăţământ absolvite de candidaţi şi ale liceelor la care au fost repartizaţi.

 

549 de locuri rămase neocupate în liceele teleormănene

 

În Teleorman au rămas nerepartizaţi după prima etapă doar 4 candidaţi. Aceştia şi cei care nu au depus fişe de opţiuni în prima etapă nu vor avea probleme dacă se înscriu în a doua etapă, locurile rămase libere în liceele teleormănene fiind din belşug. 549 de locuri aproape în toate liceele şi toate specializările au rămas neocupate. Doar două licee din Teleorman, Colegiul Naţional “Unirea” din Turnu Măgurele şi Liceul Pedagogic “Mircea Scarlat” din Alexandria şi-au ocupat toate locurile în prima etapă a repartizării computerizate.

Cele mai multe dintre locurile rămase libere sunt la liceele tehnologice, însă candidaţii pot opta şi pentru specializarea matematică-informatică la Colegiile Naţionale “Al. D. Ghica” din Alexandria sau “Anastasescu” din Roşiorii de Vede, dar şi la Liceul Teoretic “Marin Preda” din Turnu Măgurele unde au mai rămas locuri libere. Liceul “Marin Preda” mai are locuri libere şi la specializarea Ştiinţe Sociale, iar Liceul Teoretic “Al. I. Cuza” Alexandria şi Liceul Teoretic Zimnicea mai sunt locuri libere la specializarea Ştiinţele Naturii.

 

2363 de candidaţi, repartizaţi în prima etapă în Teleorman

 

În prima etapă a repartizării computerizate, în Teleorman au fost repartizaţi în total 2363 de candidaţi, 72 dintre aceştia provenind din alte judeţe, majoritatea din Olt.

126 de absolvenţi de gimnaziu teleormăneni au optat pentru licee din Bucureşti. Dintre aceştia, trei au avut media de admitere 10 şi alţi 36 medii de admitere peste 9, majoritatea fiind repartizaţi la Colegiul Naţional “Sfântul Sava”, Colegiul Naţional “Mihai Viteazul”, Colegiul Naţional de Informatică “Tudor Vianu”, Colegiul Naţional “Gheorghe Lazăr” etc. Au fost însă şi absolvenţi de gimnaziu din Teleorman cu medii de admitere mai mici de 5, care au fost repartizaţi la licee de cartier din Bucureşti.

În Teleorman cea mai mare ultimă medie de admitere este la Liceul Teoretic Zimnicea, specializarea filologie, unde ultimul admis a avut media 8,08. Pe locul al doilea este Liceul Pedagogic “Mircea Scarlat” Alexandria, specializarea Matematică-Informatică, unde ultimul admis a avut media 8,04, iar pe locul al treilea Colegiul Naţional “Anastasescu” din Roşiorii de Vede, specializarea filologie, unde ultimul admis a avut media 8. Cu medii peste 7 s-a intrat şi la celelalte specializări de la liceele menţionate, la care se adaugă şi Liceul Teoretic “Al. I. Cuza”, specializarea filologie, unde ultima medie a fost 7,21.

 

Absolvenţii repartizaţi în prima etapă trebuie să se înscrie la liceele la care au fost repartizaţi

 

Pentru confirmarea locului, absolvenţii de gimnaziu care au fost repartizaţi în prima etapă trebuie să depună dosarele de înscriere la liceele la care au fost repartizaţi până cel târziu vineri, 24 iulie. Şi pentru candidaţii repartizaţi în a doua etapă, programată pentru 23 iulie, termenul pentru înscrierea la liceul la care au fost admişi este acelaşi. Dosarele de înscriere, cuprinzând actele de studii în original (adeverinţa cu notele şi media obţinute la Evaluarea Naţională şi foaia matricolă pentru clasele V-VIII, cu calculul mediei generale), cererea de înscriere, cartea de identitate şi certificatul de naştere în copie legalizată şi fişa medicală, se depun la secretariatele liceelor.

Candidaţii care nu depun dosarele de înscriere până la termenul menţionat, se consideră retraşi, iar locurile corespunzătoare sunt declarate neocupate şi vor fi utilizate pentru rezolvarea cazurilor speciale de către comisia judeţeană de admitere. Aceşti candidaţi vor fi repartizaţi de comisia de admitere judeţeană pe locurile rămase libere, după rezolvarea cazurilor speciale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.