Eveniment

Liceul Pedagogic “Mircea Scarlat” din Alexandria face demersuri pentru obţinerea titulaturii de Colegiu Naţional

Monica DUMITRESCU

Conducerea Liceului Pedagogic “Mircea Scarlat” din Alexandria a solicitat Consiliului local al municipiului avizul consultativ pentru schimbarea titulaturii în Colegiul Naţional Pedagogic “Mircea Scarlat”. Cererea a fost aprobată în unanimitate în şedinţa extraordinară a consiliului local, desfăşurată joi, 11 mai 2017. Pentru argumentarea cererii, reprezentanţii unităţii de învăţământ au prezentat rezultatele deosebite obţinute de absolvenţi la examenul de Bacalaureat de-a lungul timpului, procentul de promovabilitate fiind ani la rând cel mai mare din judeţ sau cel puţin din municipiul Alexandria, dar şi rezultatele de excepţie obţinute anual de elevi la olimpiadele şcolare şi concursurile naţionale.

Avizul obţinut va completa documentaţia pe care unitatea de învăţământ o va înainta Ministerului Educaţiei alături de solicitatarea privind obţinerea titulaturii de Colegiu Naţional, începând cu anul şcolar viitor.

Dacă va fi aprobată cererea, numărul colegiilor naţionale în municipiul Alexandria ajunge la trei.

Prima unitate de învăţământ care a obţinut această titulatură a fost Colegiul Naţional “Al. D. Ghica”, fostul liceu de Matematică-Fizică Alexandria, începând cu anul şcolar 1998-1999. Începând cu 1 septembrie 2015, Liceul Teoretic “Al. I. Cuza”, fostul liceu industrial IPTE, a devenit şi el Colegiu Naţional.

Potrivit reprezentanţilor Liceului Pedagogic “Mircea Scarlat” din municipiul Alexandria, localul liceului datează din 1972 şi a funcţionat sub mai multe titulaturi, adaptându-şi posibilităţile de pregătire a elevilor în funcţie de cerinţele judeţului şi comunităţii locale. Cunoscut iniţial ca Liceul Industrial de Construcţii, apoi Liceul Industrial nr. 3 şi Şcoala Normală, din anul 1997, are titlul de Liceul Pedagogic, iar din 2004 – Liceul Pedagogic “Mircea Scarlat”.

Indiferent de numele pe care l-a avut, liceul şi-a căpătat un renume prin eforturile cadrelor didactice care întotdeauna au sprijinit dezvoltarea personalităţii elevilor şi au situat liceul printre unităţile de frunte ale învăţământului teleormănean. Poziţia cucerită de liceul pedagogic, atât pe plan local, cât şi judeţean, reprezintă o garanţie, pentru cei care aleg să studieze aici, că vor beneficia de o pregătire comparabilă cu cea oferită de cele mai prestigioase instituţii din ţară.

One Comment

  1. scorilo

    Din moment ce la fostul liceu de matematica-fizica ,actualul CN A.D.Ghica,cadrele didactice se preteaza la tot felul de magarii pentru a stoarce foloase ,Liceul Pedagogic merita titulatura de Sorbona invatamantului teleormanean.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.