Social

Creșterea numărului de voluntari, printre obiectivele Crucii Roșii Teleorman

Voluntarii filialei Teleorman de Cruce Roșie sunt prezenți în cadrul evenimentelor prilejuite de “Zilele Municipiului Alexandria”, oferind asistență de prim ajutor la competițiile organizate de primăria orașului.

Însă, în cadrul organizației este, în continuare, nevoie de voluntari, despre acest deficit vorbind și președintele filialei Teleorman de Cruce Roșie, Nicoleta Voicu în urmă cu ceva timp: “Scopul meu este să creștem numărul de voluntari în fiecare an. Vrem să promovăm, în primul rând, acțiunile noastre. Să devenim mult mai vizibili. Încercăm să facem prezentări de acordare a primului ajutor în diverse situații”.

De asemenea, tot pe același subiect, respectiv cel al vizibilității și al disponibilității, Nicoleta Voicu susține că se dorește dezvoltarea organizației prin achiziționarea unei ambulanțe “cu care să îi ajutăm pe oameni să se deplaseze la spital și cu ajutorul căreia să asigurăm asistență sanitară la evenimente private sau publice”.

“Crucea Roșie Teleorman apărea, înainte, atunci când erau, într-adevăr, situații de urgență, precum inundații, dezastre, venind cu ajutoare, dar, acum, noi vrem mai mult de la organizație. Vrem să facem un Detașament pentru Situații de Urgență pe care, eu consider, că ar trebui să-l extindem cumva; dacă nu la nivelul fiecărei localități, măcar la nivel zonal”, a spus Nicoleta Voicu, în cadrul aceleiași discuții.

În ceea ce privește susținerea pe care Crucea Roșie Teleorman o primește de la primăriile localităților teleormănene, Nicoleta Voicu povestește o discuție dintre ea și un primar, în urma căreia recunoaște că a fost foarte dezamăgită.

“Am observat că noii primari, deși ei vin cu dorința de a face ceva pentru cetățenii care i-au ales, de foarte multe ori nu știu exact care este direcția pe care trebuie să o abordeze. De exemplu, au nevoie de un partener care să le spună: asta se poate, asta nu se poate, ca să facem asta, trebuie să o luăm pe aici. Au nevoie de puțină îndrumare, ajutor.

Am fost foarte dezamăgită când am vorbit cu un primar în legătură cu solicitarea trimisă din partea organizației de a deveni parteneri – susținători ai organizației. Primarul respectiv mi-a spus ‘da, am primit hârtia, am și aruncat-o, dacă nu îmi și spuneți ce să fac cu ea’. Atunci, am zis în regulă, haide să explicăm odată cu hârtia și ce este cu ea și, în special, ce trebuie făcut cu ea, pentru a nu ajunge la gunoi din nou”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.