Social

Au fost afişate rezultatele la simularea Bacalaureatului. Mai puţin de jumătate dintre elevii teleormăneni au reuşit să obţină note de 5 la toate probele

simulareMonica DUMITRESCU

Rezultatele obţinute de elevii teleormăneni din clasele a XI-a şi a XII-a la simularea examenului de Bacalaureat au fost afişate vineri, pe site-ul oficial al Inspectoratului Şcolar Judeţean. Nici de data aceasta, majoritatea elevilor teleormăneni nu au reuşit să atingă pragul minim al promovabilităţii.

Potrivit datelor parţiale furnizate de ISJ Teleorman, 58,04% dintre elevii din clasa a XII-a care au susţinut proba la limba şi literatura română au reuşit să ia minim cinci la această probă. La clasa a XI-a procentul de promovabilitate la limba română a fost de doar 49,79%. Notele au fost, în general, mici, însă patru elevi din clasa a XI-a şi alţi 4 din clasa a XII-a au reuşit să obţină nota 10 la această probă.

Aşa cum era de aşteptat, şi de data aceasta, proba obligatorie a profilului a dat cele mai multe bătăi de cap elevilor teleormăneni. Doar 46% dintre elevii de clasa a XII-a au obţinut note cel puţin egale cu cinci la această probă, pe care elevii de la profilul real au susţinut-o la matematică, iar cei de la profilul uman, la istorie.

La clasa a XI-a procentul de promovabilitate la proba obligatorie a profilului a fost şi mai mic, doar 32,55% dintre elevii teleormăneni reuşind să treacă pragul promovabilităţii. Şi la această probă au fost obţinute 8 note de 10 la istorie clasa a XII, 2 la istorie clasa a XI-a şi 2 la matematică, clasa a XI-a.

La cea de-a treia probă, cea la alegere dintre disciplinele profilului, pe care au susţinut-o doar elevii din clasa a XII-a, procentul de promovabilitate a fost de 55,49%, doar 9 elevi reuşind să obţină nota maximă.

Pentru a promova bacalaureatul, nu este suficientă însă obţinerea notei cinci la toate probele, fiind obligatoriu ca media acestora să fie minim 6.

Ca şi anul precedent, notele obţinute de elevi la simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământul în care s-au desfăşurat aceste simulări, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Până la examenul propriu zis, elevii din clasa a XII-a mai au aproximativ trei luni. Conform calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, pentru sesiunea iunie-iulie 2016, înscrierea candidaţilor va avea loc între 30 mai şi 3 iunie 2016. Cursurile pentru clasa a XII-a/a XIII-a se vor încheia pe data de 3 iunie 2016. Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A este programată pentru perioada 13-15 iunie 2016. Între 15 şi 17 iunie 2016, se va desfăşura Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B. Proba D – Evaluarea competenţelor digitale – va avea loc între 21 şi 24 iunie 2016. Între 27 iunie şi 1 iulie 2016, se va desfăşura Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – proba C. Prima probă scrisă, cea la Limba şi literatura română, este programată pentru data de 4 iulie 2016. Pe data de 5 iulie 2016, va avea loc proba scrisă la limba şi literatura maternă. Pe data de 6 iulie 2016, elevii vor susţine proba obligatorie a profilului, iar pe data de 8 iulie 2016 – proba la alegere a profilului şi specializării. Primele rezultate vor fi afişate pe data de 12 iulie 2016 (până la ora 16.00). Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, între orele 16.00 şi 20.00. Pe 16 iulie 2016 se vor afişa rezultatele finale. Absolvenţii care nu promovează în această sesiune îşi pot încerca norocul şi în sesiunea din toamnă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.