Economie

ADI “Managementul Deșeurilor” cere 170.000 de lei de la Consiliul Județean drept cotizație pentru anul 2021

Consiliul Județean Teleorman ar trebui să contribuie, pentru anul 2021, cu suma de 170.000 de lei la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară “Managementul Deșeurilor” Teleorman, cotizația fiind stabilită la jumătatea lunii aprilie, de Adunarea Generală a Asociației. Un proiect de hotărâre privind aprobarea  contribuției, sub formă de cotizație, a Județului Teleorman prin Consiliul Județean Teleorman este trecut pe ordinea de zi a ședinței forului de decizie județean de miercuri, 30 iunie, iar în proiectul de act administrativ este notat că “aprobarea contribuției sub forma de cotizaţie este determinată de asigurarea surselor de finanţare pentru funcționarea Asociației”.

De asemenea, în proiectul de hotărâre se mai arată că, potrivit Raportului de activitate al președintelui, pe anul 2020, au fost desfăşurate mai multe activităţi la nivelul Asociaţiei, printre care: au fost efectuate demersuri pentru conştientizarea şi informarea populaţiei cu privire la selectarea la sursă a deşeurilor, au demarat lucrările la celula nr. 2 şi se apreciază finalizarea lucrărilor la subcelula nr.l din celula nr.2 până la finalul semestrului 1 al anului 2021.

Totodată, se mai arată în referatul de aprobare al proiectului de hotărâre, “conform prevederilor art. 10 lit a) coroborat cu art. 14 lit. b) din Statutul Asociaţie de Dezvoltare Intercomunitară „Managementul Deşeurilor Teleorman” actualizat, asociaţii au obligatia de a plăti cotizaţia anuală”.

Valoarea cotizaţiei anuale este aprobată prin hotărăre a Adunării Generale a Asociaţiei, iar cuantumul cotizaţiei Judeţului Teleorman prin Consiliul Judeţean Teleorman, la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Managementul Deşeurilor Teleorman”, pentru anul 2021, este de 170.000 lei.

Cotizațiile stabilite pentru primării – La Alexandria suma aprobată este de șapte ori mai mică decât cea solicitată

În Adunarea Generală a Asociației, care a avut loc la jumătatea lunii aprilie, au fost stabilite cotizațiile pentru toate unitățile administrativ-teritoriale din județ, în funcție de numărul de locuitori (calculul fiind făcut cu suma de 2.49 lei/cap de locuitor). Cotizații mari au fost stabilite, așadar, pentru localitățile cu număr mare de locuitori.

Unele dintre primării s-au conformat cu suma stabilită prin hotărârea AGA, iar altele au considerat că suma cerută este mult prea mare, așa că au aprobat alte sume în ședințele de consiliu local. Exemple concrete în acest sens sunt Alexandria, unde suma stabilită prin AGA era de 130.000, iar cea alocată de Consiliul Local a fost de 18.000 de lei, dar și Zimnicea, unde cotizația stabilită era de 50.000 de lei, iar suma alocată de Consiliul Local a fost de 40.000 de lei.

Potivit raportului de activitate pe anul 2020, la data de 31 decembrie 2020, ADI “Managementul Deșeurilor” realizase venituri de 1.891.378 de lei, din care 1.544.818 lei din cotizații. De asemenea, același raport de activitate arată că, la data de 31 decembrie 2020, ADI “Managementul Deșeurilor nu înregistra creanțe”.

Pe de altă parte, se mai arată în raportul de activitate, Asociația are de încasat suma de 1.964.155 de lei, ce reprezintă cotizațiile restante ale unor autorități locale din județ, membre.

Asociația ADI “Managementul Deșeurilor” este condusă de primarul liberal de la Drăgănești Vlașca, Ciprian Ciuperceanu, începând cu luna februarie a acestui an, anterior funcția de președinte fiind ocupată de social-democratul Florin Piper Savu. Cel din urmă și-a dat demisia de la conducerea Asociației, după ce a fost ales deputat în Parlamentul României, la alegerile din decembrie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.