Eveniment

Acțiuni de prevenire și limitare a infectării cu COVID-19 în zonele aglomerate din Teleorman

Politiști, jandarmi, polițiști de frontieră, polițiști locali, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitare Veterinare, Direcției de Sănătate Publică, precum și de la Protecția Consumatorului verifică, începând din seara zilei de vineri, 3 iulie, respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu COVID-19.

De la începutul acțiunii și până sâmbătă dimineață dimineață, la nivelul județului Teleorman au fost verificate nu mai puțin de 37 de societăți comerciale, principalele obiective ale activităților fiind responsabilizarea și protejarea populației.

Ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate opt sancțiuni contravenționale în valoare de peste 50.000 de lei, una dintre ele fiind aplicată pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

De asemenea, au fost aplicate sancțiuni la Legea nr. 53/2003, Legea nr. 61/1991, precum și H.G. 984/2005 și H.G. 857/2011, pentru fapte ce intră sub incindența Codului Muncii, normelor privind ordinea publică, prevederilor referitoare la siguranța alimentelor ori domeniul sănătății publice.

Astfel de acțiuni vor fi desfășurate timp de două săptămâni, sub coordonarea Instituției Prefectului, iar peste 200 de efective vor acționa, zilnic, pentru prevenirea și limitarea răspândirii noului coronavirus.

One Comment

  1. GEORGE

    Poate vede un control ca la PENY ( fost CRINUL ) , nu te poti dezinfecta … dispozitivul este defect ( blocat ) si nu elimina dezinfectantul !

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.