Social

2021, ultimul an în care Liceul Teoretic “Constantin Noica” este finanțat prin proiectul ROSE, de unde a primit fonduri de 450.050 lei în ultimii 4 ani

Sâmbăta trecută, profesorii și elevii Liceului Teoretic “Constantin Noica“ din Alexandria au beneficiat de o vizită tematică de studiu în zona de munte, finanțată prin proiectul ROSE. Potrivit Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice, care a implementat proiectul prin Unitatea de Management al Proiectelor cu Finanțare Externă, ROSE este “un proiect care își propune să contribuie la reducerea abandonului în învățământul secundar și terțiar și la creșterea ratei de promovare a examenului de bacalaureat”. Liceului din Alexandria i-a fost acordat grantul începând din 27 iunie 2017, astfel că liceul beneficiază de patru ani de fonduri în valoare de 450.050 lei de la Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare pentru subproiectul “Elevul – beneficiarul actului cunoașterii (E-bac)”.

Proiectul este structurat pe trei componente, conform spuselor coordonatorului Amelia Marin: “am avut activități pedagogice și de sprijin, extracurriculare și de renovare și dotare. Am avut activități socio-emoționale organizate printr-un colaborator, cu o doamnă specializată pe consiliere. Pentru un număr de 60 de elevi în fiecare an, am organizat activități separate. Acești elevi erau predispuși la abandon școlar, la acte de violență și proveneau din familii cu probleme”.

În ceea ce privește activitatea desfășurată sâmbătă, Mădălina Teodorescu, profesoară de limba engleză implicată în proiect, susține că “în fiecare an, copiii au beneficiat de excursii. Este prima dată când mergem o zi la munte. În ceilalți ani am fost în București. De data aceasta, au fost 4 profesori și 34 de elevi“. De asemenea, condițiile create de organizatori au respectat normele de siguranță impuse de pandemie: “Am avut 2 autocare de 33 de persoane, în care am fost câte 17. Am avut dezinfectant și măști. Elevii au schimbat măștile la fiecare urcare în autocar”.

De asemenea, directorul liceului, Florina Oprea declară că “proiectul durează până la sfârșitul anului școlar. Deci, am primit fonduri, care au fost investite în echipamente, dar am dotat și 4 săli de clasă cu videoproiectoare, 60 de laptopuri, dulapuri pentru depozitat diverse materiale didactice și o tablă interactivă. Momentan, încă așteptăm cele 6 camere de videoconferință achiziționate. La bibliotecă, au fost folosiți bani din fonduri pentru 550 de cărți, mese de lectură, inclusiv iluminat“.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.