Sport

Zona transferurilor în baschetul feminin – Ashley Graham vine sigur, Larisa Toma negociază

tomaAşa cum se ştie, în  sezonul precedent al Ligii naţionale de baschet feminin CS Baschet Alexandria s-a clasat pe locul 6, un loc meritoriu şi care demonstrează că echipa are nu doar tradiţie, ci şi forţă în baschetul feminin românesc. Imediat după îăncheierea sezonului, conducerea clubului din Alexandria a demarat tratativele pentru completarea lotului de sportive, pentru următorul sezon şi s-a reuşit obţinerea semnăturilor a şase din sportivele care au jucat în anul precedent la CS Baschet (Viorela Rus, Anca Şipoş, Alina Chivu, Crenguţa Teodorescu, Adelina Ştefan, Raluca Alecu). De asemenea, s-a tatonat o pistă pentru aducerea unei sportive din străinătate şi, în cele din urmă s-a stabilit o înţelegere pentru un sezon cu americanca Ashley Graham. Aceasta (29 ani) vine pe postul de coordonator de joc de la Elisabeth Bascket din Ucraina, echipă cu care a obţinut recent locul 2 în ţara vecină, dar are deja în palmares prezenţe şi în Turcia sau Slovacia, astfel că este familiarizată cu baschetul european.

A doua sportivă cu care clubul Baschet Teleorman Alexandria negociază este Larisa Toma (38 ani), sportivă foarte experimentată, care s-a remarcat de fiecare dată, la orice echipă a jucat. Deocamdată, negocierile cu fostul pivot al echipei naţionale a României sunt avansate, dar nu s-a preciat dacă transferul respectiv va fi perfectat, după cum a spus Călin Voicu, director executiv la clubul alexăndrean.

Întrucât următorul sezon al LNBF va începe în luna septembrie, antrenorul Mădălin Piperea a stabilit reluarea pregătirilor pentru CS Baschet Alexandria în jurul datei de 15 august a.c.

B. Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.