Social

Zona blocurilor F şi I din Alexandria intră în reabilitare

amenajareCarmen Dumitrescu

În general, interesul pentru reabilitarea cartierelor din municipiu a fost prioritar pentru actuala administraţie a oraşului. Ştim cu toţii cât de bine arată acum nişte cartiere din oraş, reabilitarea lor schimbând în mod radical aspectul municipiului, cel puţin în privinţa unor porţiuni ale sale. În prezent, cartierul de locuinţe din zona blocurilor F-uri şi I-uri este în mare parte neamenajat, fiind ocupat cu garaje acoperite cu structură metalică şi locuri de parcare amenajate aleator şi organizate ineficient din punctul de vedere al utilizării spaţiului. În cadrul celei mai recente şedinţe a Consiliului local Alexandria, consilierii au aprobat în unanimitate proiectul de hotărâre privind aprobarea documentaţiei tehnico-economică la obiectivul “Reabilitare cartier zona blocurilor F-uri şi I-uri în municipiul Alexandria”.

Investiţia are ca scop, potrivit hotărârii Consiliului local, îmbunătăţirea condiţiilor de circulaţie auto în orice zonă a cartierului, asigurarea unor spaţii speciale de parcare, precum şi o reţea de trotuare care să asigure circulaţia pietonală în condiţii de maximă siguranţă. Mai mult, în proiectul de investiţie se propune şi amenajarea unor locuri de joacă, sistem de iluminat public, mobilier urban şi amenajarea spaţiilor verzi. Prin reabilitarea obiectivului de investiţii propus se urmăreşte creşterea atractivităţii şi funcţionalităţii zonei cartierului în cauză, în paralel cu îmbunătăţirea condiţiilor de mediu şi influenţarea favorabilă a zonei din perspectivă socio-economică.

În cadrul proiectului sunt enumerate următoarele lucrări de reabilitare: demolarea  garajelor închise existente şi amenajarea de noi locuri de parcare, acoperite tip copertină, dar şi descoperite-libere, reamenjarea aleilor pietonale şi carosabile, caz în care stratul de uzură se va executa din asfalt, amenajare peisajistică şi încadrarea spaţiilor verzi cu gard viu şi gard de plasă de sârmă de 60 de centimetri înălţime, parcaje libere şi parcare tip copertină – număr conform STATS-urilor în vigoare, amenjarea unui loc de joacă pentru copii, dar şi de locuri de socializare în zona blocurilor. De asemenea se vor face demersuri pentru colectarea apelor pluviale şi dirijarea lor la canalizare, pentru realizarea unui iluminat stradal cu montaj de cabluri subteran, pentru rezolvarea problemelor legate de mobilierul stradal (bănci, coşuri de gunoi). Mai mult, în zona respectivă va fi montată o reţea de ţâşnitori cu apă potabilă şi vor fi alimentate cu apă patru puncte pe strada Dunării pentru întreţinerea spaţiilor verzi.

Valoarea totală a acestui proiect de reabilitare se ridică la 18.315,14 mii lei şi el va fi finanţat din bugetul local al municipiului Alexandria sau din alte surse. Finalitatea va fi, însă, cu certitudine foarte apreciată de alexăndrenii care populează respectivul cartier, care, o dată reabilitat, va schimba în bine întreg aspectul estetic al reşedinţei judeţului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.