Eveniment

Ziua Veteranilor de Război, sărbătorită la Alexandria

Ziua Veteranilor de Război este marcată, an de an, la data de 29 aprilie, ca semn de recunoaştere a meritelor acestora pentru apărarea independenţei, suveranităţii, integrităţii teritoriale şi a intereselor României. Ziua Veteranilor de Război a fost instituită prin hotărâre de guvern, în 2007, și sărbătorită, în fiecare an, începând cu anul 2008.

La Alexandria, în organizarea Instituției Prefectului Județul Teleorman, s-a desfăşurat joi, 29 aprilie, începând cu ora 10:00, la Monumentul Eroilor din al Doilea Război Mondial, ceremonia militară consacrată sărbătoririi Zilei Veteranilor de Război.

Au participat la eveniment prefectul județului, Emilia Paraschivescu, cei doi subprefecți, Nicoleta Voicu și Sergiu Iordan, președintele Consiliului Județean, Adrian Gâdea, viceprimarii Alexandriei, Augustin Ioan și Ionela Ene, dar și parlamentarii Dănuț Cristescu, Paul Stancu, Florin Piper Savu și Costel Barbu. De asemenea, au fost prezenți șefi ai instituțiilor din subordinea Ministerului Afacerilor Interne și ai Garnizoanei Alexandria, dar și cadre militare în rezervă.

Ceremonia a debutat cu intonarea imnului, a urmat ceremonialul religios, iar la final depunerea de coroane. Dat fiind contextul pandemic în care ne aflăm, discursurile au lipsit din cadrul evenimentului, însă prefectul județului, Emilia Paraschivescu, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Veteranilor.

„Ziua Veteranilor de Război are o semnificaţie specială şi cu o încărcătură emoţională puternică pentru că este momentul în care ne înclinăm cu recunoștință și respect în fața celor care și-au pus viața în slujba patriei.

Pe 29 aprilie 1902, Regele Carol I a recunoscut pentru prima dată oficial titlul de veteran de război, la cererea supraviețuitorilor Războiului de Independență.

Astăzi, este datoria noastră de a continua prin a cinsti memoria eroilor neamului și de a le arăta aprecierea și respectul pentru tot ceea ce au realizat pentru România.

Ca prefect al județului Teleorman, vreau să mulțumesc asociațiilor veteranilor de război pentru aportul deosebit adus în conservarea amintirii faptelor de vitejie de pe câmpurile de luptă.

Transmit tuturor veteranilor și văduvelor de război urări de sănătate și liniște sufletească alături de cei dragi. La mulți ani!”, le-a transmis veteranilor de război prefectul județului, Emilia Paraschivescu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.