Eveniment

“Ziua porților deschise” la Școala Gimnazială Nr. 5 Alexandria

20160225_160851În data de 25 februarie 2016, copiii de la grupa mare și nu numai, însoțiți de părinții și bunici au fost invitați să viziteze Scoala Gimnazială Nr. 5  Alexandria în cadrul evenimentului “Ziua porților deschise”. Scopul acestei acțiuni a fost de a prezenta oferta educațională a școlii, baza materială, precum și familiarizarea copiilor cu viața de școlar și de întâlnire cu doamnele învățătoare Violeta Antoniu, Mihaela Balauru și Cristina Mincu, care vor prelua din toamnă clasa pregătitoare.

Acest eveniment a început cu primirea călduroasă a doamnelor învățătoare în clasa amenajată cât mai plăcut și atrăgător pentru vârstă lor, după care Gheorghe Țucă, directorul unității de învățământ, a ținut un discurs în care le-a vorbit celor prezenți despre unitatea de învățământ pe care o conduce făcând un scurt istoric al școlii, despre misiunea și viziunea școlii, oferta educațională, activitățile care se derulează, regulamentul, cât și informații despre înscriere în învățământul primar, precum și despre performanțele obținute de-a lungul timpului.

Copiii, vizibil emotionați, au fost încurajați să privească, să cerceteze și să pună întrebări, în timp ce, doamnele învățătoare s-au prezentat și au prezentat modul de desfășurare a orelor de curs, schimbările survenite față de programul de la grădiniță, precizând diferențele și rolul acestora în pregătirea viitoare.

Vizita a continuat cu prezentarea unei săli de curs unde și desfășoară activitatea clasa Pregătitoare A și pentru că “Ziua porților deschise” a coincis cu Târgul Mărțișorului organizat în aceeași unitate de învățământ, cei mici au fost invitați să confecționeze mărțișoare, familiarizându-se în același timp și cu școala. “Considerăm că această activitate organizată între părinți, copii și cadre didactice a fost impresionantă și utilă, în sensul că părinții au perceput pozitiv mediul școlar unde vor merge copiii în clasa pregătitoare și au înțeles că noi le putem oferi tot sprijinul de care au nevoie la această vârstă, mai ales că orice schimbare la vârsta lor poate fi marcantă din punct de vedere emoțional și consider că au înțeles că noi suntem pregătiți pentru le oferi, pe lângă pregătirea educațională corespunzătoare, și confort din punct de vedere psihologic”, a precizat Violeta Antoniu.

Întâlnirea s-a încheiat cu un program artistic susținut de elevii claselor a IV-a, pregătiți și îndrumați de doamnele învățătoare. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.