Eveniment

Ziua Porților Deschise la Muzeul Județean Teleorman

Mâine, între orele 9:00 – 17:00, la Muzeul Județean Teleorman are loc Ziua Porților Deschise, cu ocazia marcării “Zilelor Europene ale Arheologiei”. De asemenea, este prima dată când muzeul participă la acest eveniment, fiind, așadar, o premieră pentru municipiul Alexandria.

Inițial, evenimentul a fost sărbătorit în Franța, încă din anul 2010, fiind extinsă manifestarea în 2019 în alte 17 țări europene. Potrivit informațiilor transmise de Corina Iordan, reprezentantul muzeului, Ministerul Culturii din Franța și Institutul Național de Cercetări Arheologice Preventive a desemnat drept coordonator național al evenimentului Institutul Național al Patrimoniului din București.

La nivel național, este a doua ediție a “Zilelor Europene ale Arheologiei”. Conform informațiilor transmise de reprezentatul Muzeului Județean Teleorman, România este “unul dintre cele 47 de state membre ale Consiliului Europei care participă la eveniment”.

Așadar, mâine, 18 iunie 2021, în cadrul evenimentului, vizitatorii pot vedea gratuit expoziția permanentă “Înapoi în timp – Arheologie și numismatică în județul Teleorman” și expoziția temporară “Cercetări arheologice în județul Teleorman – decada 2011 – 2020”.

Pe 19 iunie 2021, la ora 9:00, Muzeul Județean Teleorman va prezenta online, pe canalul oficial de YouTube, “Cercetările arheologice în Teleorman de-a lungul timpului”, iar duminică, la ora 9:00, o altă prezentare, tot în mediul online – “Situri arheologice în pericol”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.