Eveniment

Ziua Naţională a României, sărbătorită la Alexandria

defilare3Ioan DUMITRESCU

1 Decembrie 2016, Ziua Naţională a României, a fost sărbătorită şi la Alexandria. După o slujbă de Te Deum săvârşită de un sobor de preoţi de la Episcopia Alexandriei şi Teleormanului, au urmat alocuţiuni ale câtorva personalităţi marcante ale momentului. Astfel, prefectul judeţului Teleorman, reprezentantul Guvernului României în teritoriu, Liviu Dumitraşcu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, Dănuţ Cristescu, şi primarul municipiului reşedinţă de judeţ, Victor Drăguşin, au vorbit  despre semnificaţia Zilei Naţionale a României, despre importanţa evenimentului respectiv, despre mândria de a fi român, despre naţiune şi despre ţară. Nu au mai luat cuvântul anul acesta comandantul Garnizoanei Alexandria, nici reprezentantul veteranilor de război. În schimb, armata română a fost reprezentată la Ziua Naţională a României de un pluton de militari din Caracal, conduşi de o tânără ofiţer, în lipsa unor reprezentaţi ai Garnizoanei Alexandriei, care nu are decât comisariat militar, fără a avea însă oştaşi. De remarcat şi faptul că din partea Parlamentului Uniunii Europene a fost prezent europarlamentarul Viorica Dăncilă, iar din partea Parlamentului României au fost prezenţi la Alexandria senatorii Timotei Stuparu şi Florinel Dumitrescu, iar din partea Camerei Deputaţilor, la evenimentul respectiv au participat deputatul social-democrat Valentin Boboc, candidat pentru încă un mandat de parlamentar, şi deputatul ALDE, Calotă Ică Florică.

Cum era de aşteptat au absentat senatorul PNL Crin Antonescu, deputatul Cătălina Ştefănescu şi ceilalţi parlamentari, neinteresaţi de alegerile parlamentare de peste două săptămâni.

A urmat depunerea de coroane de flori, din partea Parlamentului Uniunii Europene, a Parlamentului României, a Prefecturii, Consiliului judeţean Teleorman, a Primăriei Alexandriei, a Consiliului local şi Consiliului judeţean, a partidelor politice, a instituţiilor deconcentrate.

Ziua Naţională a României, zi de sărbătoare, a avut şi câţiva spectatori alexăndreni, care ori din curiozitate, ori din întâmplare, au asistat la evenimentul organizat de oficialităţile teleormănene.

4 Comments

 1. transportator

  Priviti de figura de idiot are domnul Cristescu care se vrea presedinte al consiliului Judetean dupa plecarea lui Adi Gadea in Parlamentul Romaniei.

 2. Cu parere de rau,pentru faptul ca nimeni nu a amimtit
  In cuvantari,incalcand Constitutia,ca ziua natonala a Romaniei
  a fost decisa de Revolutia Romana din Decembrie 1989,
  puteam sa ma prezint la comemorare cu o pancarta pe care
  sa scrie,,,,,,,traiasca 23 august,,,,,,cred ca nimeni nu zicea
  absolut nimic,,,,,,cum este incalcata istoria recenta a
  Romaniei,,,,,,si in tara acelasi discurs,in frunte cu Ptesrdintele
  tarii,,,,,,cate nu recunoaste””mama care l-a nascut””,,,,

 3. Radu de la Schela

  Gazarul are perfecta dreptate in tot cea ce spune. Aam fost coleg cu el la scoala de maistri la care doamna Viorica ne-a fost profesoara si ii cunoastem metehnele doamnei de atunci.
  Probabil ca dansa s-a strecurat in viata dupa ASA ESTE VIATA iar mentorul ei a fost sotul sau domnul CRISTI DANCILA CARE MI-A FOST SEF DE SECTIE un traseist in tot cea ce a facut.

 4. Doamna Viorica Dancila in loc sa fie la Videle acolo unde lumea ,,o iubeste,, pentru faptul ca a sustinut la alegerile locale reprezentantul ALDE in loc sa sustina reprezentantul PSD vine la Alexandria sa-si etaleze coafura.
  Viorica te rog sa nu o mai vorbrsti pe la spate pe Carmen Dan si sa spui tot felul de prostii despre ea. Te rog sa ai curajul si sa-i spui in fata ce ai sa-i spui.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.