Eveniment

Ziua Națională a Ambulanței, la a doua ediție

ziua1Ziua Națională a Ambulanței este marcată, începând cu anul 2015, la data de 28 iulie, pentru recunoașterea contribuției serviciilor de Ambulanță în asigurarea și menținerea stării de sănătate a cetățenilor. A fost aleasă această dată deoarece la 28 iulie 1906 a apărut prima “Salvare” din București, la inițiativa profesorului Nicolae Minovici.

Ziua Ambulanței a fost marcată și anul acesta, joi, 28 iulie, printr-o festivitate care a constat în defilarea cu salvări, în costume de gală, a mai multor echipaje din țară, pe arterele și bulevardele din București. La eveniment a fost prezent și Serviciul Județean de Ambulanță Teleorman.

Câteva zeci de ambulanțe au pornit într-un marș festiv ce s-a desfășurat pe traseul Piața George Enescu, Calea Victoriei, b-dul Națiunilor Unite, b-dul Libertății, Piața Constituției, b-dul Unirii, Piața Alba Iulia, Piața Universității, b-dul Nicolae Bălcescu, b-dul Magheru, Piața Romană, b-dul Lascăr Catargiu, Piața Victoria, Calea Victoriei, Piața George Enescu.

Organizatorii evenimentului au fost Federația Națională Sindicală Ambulanța din România și Asociația Serviciilor de Ambulanță din România.

În Teleorman, Serviciul de Ambulanță s-a înființat abia în 1995, până la acea dată salvarea funcționând pe lângă spitale. Serviciul de Ambulanță Județean Teleorman deserveşte 380.123 locuitori ai judeţului prin cele 5 substații localizate în Alexandria, Roşiorii de Vede, Turnu Măgurele, Videle şi Zimnicea.

De altfel, la nivel județean, în cadrul SAJ, preluarea apelurilor se face cu ajutorul a 9 operatori și intervenția la solicitări este asigurată de 6 medici, 116 asistenți medicalei, 91 de ambulanțieri. Parcul auto al SAJ este format din 42 de autosanitare. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.