Social

“Ziua Națională a Meseriilor 2022”, la Liceul Tehnologic “Nicolae Bălcescu” Alexandria

Vineri, 11 martie 2022, Liceul Tehnologic “Nicolae Bălcescu” Alexandria  a desfășurat evenimente dedicate “Zilei naționale  a meseriilor 2022”, porțile acestuia fiind deschise elevilor de clasa a VIII-a de la școli gimnaziale din municipiu și județ, cărora le-au fost prezentate facilitățile, dotările,  laboratoarele, atelierele de specialitate de la sediul din str. Libertății, nr.69, precum și cele din Ferma didactică a liceului din str. Dunării, nr.2.

Au fost prezenți peste 200 de elevi de la școlile gimnaziale din  Țigănești, Brânceni, Ștorobăneasa, Pietroșani, Nanov, Alexandria.

Gazdele le-au prezentat sălile de clasă și laboratoarele bine echipate și dotate  la standarde corespunzătoare unui învățământ modern, locul  unde se desfășoară activitățile de instruire teoretică în domeniile: agricultură, industrie alimentară, protecția mediului, mecanicăși comerț. De asemenea, au fost vizitate  atelierele de specialitate din Ferma didactică, unde elevii liceului se pregătesc pentru meserii ca tehnician veterinar (singura din județ), brutar-patiser, ecolog, mecanic auto, comerciant-vânzător.

Oaspeții au fost întâmpinați inclusiv cu produse de patiserie și cofetărie preparate în atelierul propriu de elevii școlarizați în domeniul industrie alimentară.

Vizita elevilor de clasa a VIII-a a coincis cu o activitate internă la Liceului Tehnologic “Nicolae Bălcescu” Alexandria, Primăvara colecțiilor, în cadrul căreia o parte din cadrele didactice au expus o serie de obiecte personale legate de pasiunile lor din afara școlii: în sala de festivități au fost expuse colecții de ceasuri, clopoței și lingurițe, pixuri și creioane, timbre și monede, tablouri și cărți personale, păpuși din porțelan, șervețele, goblenuri și ii sau discuri de vinil, care se constituie în tot atâtea hobbyuri ale unora din cadrele didactice din liceu.

“Elevii de azi, specialiștii de mâine” – Iată un motto  care prezintă concis misiunea Liceului Tehnologic “Nicolae Bălcescu” Alexandria, instituție de învățământ liceal și profesional care pregătește elevi în 5 domenii de calificare și 10 specializări cu aplicabilitate practică în economie. Îi așteptăm cu drag la toamnă pe toți copiii care vor să pătrundă tainele meseriilor alături de colegii mei, cadre didactice cu experiență, dedicați profesiei de veterinar, brutar-patiser, ecolog, mecanic, comerciant”, a declarat prof. Curea Gina Georgeta, director Liceul Tehnologic “Nicolae Bălcescu” Alexandria.

cof
cof

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.