Eveniment

Ziua Mondială fără Tutun, marcată la Biblioteca Județeană

Biblioteca Județeană “Marin Preda” Teleorman, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Teleorman, organizează luni, 30 mai, ora 12.00, și marți, 31 mai 2022, ora 13.00, o serie de activități culturale cu ocazia Zilei Mondiale fără Tutun.

Ziua de 31 mai este declarată de către Organizația Mondială a Sănătății drept Ziua Mondială fără Tutun, prilej de a reaminti tuturor efectele nocive ale consumului acestuia și descurajarea utilizării lui, indiferent sub ce formă.

Se intenționează să se încurajeze o perioadă de abstinență de 24 de ore de la toate formele de consum de tutun din întreaga lume. Ziua este menită, de asemenea, să atragă atenția asupra prevalenței răspândite a consumului de tutun și asupra efectelor negative asupra sănătății, care în prezent duc la peste 8 milioane de decese în fiecare an la nivel mondial, dintre care un milion sunt rezultatul expunerii nefumătorilor la afecțiuni secundare, fumul altor fumători.

În România  sunt peste 5 milioane şi jumătate de fumători. Mai mult de 4 din 10 români în vârstă de cel puțin 15 ani fumează 20 sau mai multe țigări pe zi și 3,4% (203.000) din populaţia adultă a României utilizează curent țigări electronice.

Cu acest prilej, biblioteca vernisează expoziția de carte intitulată Tutunul dăunează sănătății.

Oana Ioan, coordonator al Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Teleorman, va susține o dezbatere pe tema fumatului la care vor participa, luni, elevi de la Școala gimnazială „Al. Colfescu” Alexandria, împreună cu profesor Ligia Militaru, iar marți, elevi de la Liceul Teoretic „C-tin Noica” Alexandria, însoțiți de bibliotecar Tamara Bălțățeanu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.