Eveniment

Ziua Mondială a Teatrului, sărbătorită la Palatul Copiilor din Alexandria

 
Miercuri, 27.03.2019, Cercul de teatru de la Palatul Copiilor – Alexandria a fost din nou invadat de glasurile calde ale copiilor care s-au bucurat de întâlnirea cu scena într-un cadru aparte, cu prilejul Zilei Mondiale a Teatrului, rememorându-i pe marii dramaturgi din literatura română şi universală şi aducând în scenă eroi îndrăgiţi de poveste.

Sub îndrumarea doamnei profesoare Mihaela Dobre, “păpuşile-flori” (mânuite cu măiestrie de elevii clasei a V-a A de la Şcoala Gimnazială “Mihai Viteazul”, din Alexandria) i-au condus pe cei mici, dar şi pe părinţii şi bunicii acestora prin minunatul tărâm al florilor, în căutarea unui suveran, în sceneta “Împăratul florilor”, elevii claselor a VII-a şi a VIII-a au readus aproape de sufletul nostru personaje celebre din piesele lui Caragiale: Ştefan Tipătescu (Croitoru Ştefan), Zoe Trahanache (Toader Denisa), Rică Venturiano (Chircu Eduard) sau chiar pe îndrăgitul dramaturg I. L. Caragiale (Mirea Cristian), în vreme ce prichindeii, de la clasele I-IV, deghizaţi în personajele de basm preferate au luat parte la “Carnavalul eroilor de poveste”, prezentându-şi minuţios costumul şi rolul pregătit în faţa juriului care le-a acordat numeroase diplome binemeritate.

Parfum de flori, zâmbete, voie bună şi delectare, iată ingredientele unei zile care ne-a arătat că teatrul este o artă fără vârstă, care încântă pe fiecare.

Un singur gând i-a animat pe toţi la finalul activităţii: Iubiţi teatrul!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.