Eveniment

Ziua Mondială a Mediului, marcată în Teleorman

Sâmbătă a fost Ziua Mondială a Mediului. Conform datelor publicate de Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Teleorman, evenimentul a fost marcat în mai multe școli și licee teleormănene cu scopul informării copiilor despre importanța ecosistemelor.

Organizația Națiunilor Unite a declarat că tema anului 2021 este “Refacerea ecosistemelor”, sub sloganul “Redefinește. Reconstruiește. Restaurează. Acum este momentul!”.

Potrivit postărilor APM Teleorman pe o faimoasă rețea de socializare, elevii clasei a XII-a B de la Liceul Tehnologic “Nicolae Bălcescu” din Alexandria au susținut activități pe această temă.

Tot în acest oraș, evenimente pentru informare au fost desfășurate și la Școala Gimnazială “Ștefan cel Mare”: “Pentru început, elevii au aflat Povestea Pământului, apoi au înțeles ce este efectul de seră și au discutat pe marginea acestor subiecte. Pornind de la experiența lor de viață, dar și de la experiența de învățare anterioară, și-au exprimat opiniile în legătură cu importanța pădurii pentru mediul înconjurător, reliefând activitățile dăunătoare mediului produse de oameni prin modificarea ecosistemelor naturale. Au aflat apoi povestea bidonului de plastic și au stabilit reguli valabile unui mic ecologist. Respectul pentru mediul înconjurător a fost transpus în final prin desene”.

La Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alexandria, în urma activității de informare derulate, reprezentanții APM Teleorman transmit: “copiii au înţeles care este relaţia dintre oameni şi mediul de viaţă, care nu este numai al lor, ci şi al plantelor şi al animalelor, a tot ce există pe acest pământ”.

De asemenea, au avut loc activități de informare și educație ecologică și în cadrul Școlii Gimnaziale “G.D. Ghica” din Peretu, conform postărilor APM Teleorman.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.