Eveniment

Ziua Mondială a Educației, marcată la Biblioteca Județeană “Marin Preda”

Astăzi, 3 octombrie 2022, începând cu ora 13.00, Biblioteca Județeană “Marin Preda” Teleorman, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Teleorman, marchează printr-o serie de activități Ziua Mondială a Educației, sărbătorită în fiecare an, începând cu anul 1994, la data de 5 octombrie.

Această zi a fost desemnată de UNESCO și marchează semnarea, în 1966, a “Recomandării UNESCO/OIM (Organizația Internațională a Muncii) privind statutul profesorilor”, recomandare ce constituie principalul cadru de referință pentru abordarea drepturilor și responsabilităților cadrelor didactice la scară globală.

Ziua Mondială a Educației are ca scop sensibilizarea cu privire la importanța rolului jucat de profesorii din întreaga lume.

Elevi de la Colegiul Național “Al. I. Cuza” Alexandria, coordonați de doamnele profesoare Valeria Gherghe, Alina Titirișcă, Floricica Marin, Violeta Stan, Simona Ciupercă, Grațiela Strâmbu și Florentina Dorobanțu, vor desfășura următoarele activități: Fișă de profesor –  activitate de documentare –  vor fi selectate texte literare care să cuprindă imaginea dascălului român; Mulțumesc, profesor drag! – mesaje  – vor fi transmise mesaje în semn de recunoștință pentru profesori; Copacul educației – colaje – vor fi realizate materiale ce vor cuprinde  citate și idei cu privire la rolul educației.

Cu acest prilej, biblioteca va vernisa expoziția de carte “Istoria învățământului românesc” care va rămâne deschisă până la data de 10 octombrie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.