Eveniment

Ziua Internațională Anticorupție, marcată în Teleorman printr-o serie de activități de informare a cetățenilor de pe raza municipiilor și orașelor din județ

Data de 9 decembrie a fost stabilită drept Ziua Internaţională de Luptă Împotriva Corupţiei, prin Convenţia Organizaţiei Naţiunilor Unite împotriva Corupţiei, semnată inclusiv de România pe 9 decembrie 2003, la Merida (Mexic), ulterior ratificată prin Legea nr. 365 din 15 septembrie 2004.

Corupţia, fie că se manifestă sub forma unor acte sistematizate şi profund elaborate, fie că se produce spontan, fără nicio pregătire prealabilă, rămâne un fenomen cu implicaţii grave, care afectează încrederea societăţii în instituţiile publice.

Ziua de 9 decembrie reprezintă un prilej pentru ca societatea să-și amintească de faptul că trebuie asumată bătălia pentru prevenirea și combaterea corupției la nivel individual. O societate curată nu poate deveni realitate fără asumarea principiilor etice, a transparenței şi a responsabilităţii propriilor acţiuni.

Încă de la înfiinţare, Direcţia Generală Anticorupţie, în colaborare cu celelalte instituţii de aplicare a legii, este parte importantă a unui proces constant de prevenire şi combatere a corupţiei, proces ce trebuie continuat prin eforturi constante la care trebuie contribuie atât instituţiile statului, cât şi cetăţenii, în sensul de a lua atitudine şi de a sesiza de fiecare dată când iau cunoştinţă despre implicarea unui funcţionar public în fapte de corupţie.

Cu această ocazie, luni, 9 decembrie, în intervalul orar 08.30 – 12.00, Serviciul Județean Anticorupție Teleorman a desfășurat o activitate de prevenire și promovare a campaniei de informare ,,Tu poți face lumină!”, în colaborare cu reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman, pe raza municipiilor și orașelor din județ. Activitatea a avut drept scop informarea cetățenilor cu privire la atitudinea pe care trebuie să o adopte în fața unor posibile fapte de corupție și conștientizarea necesității semnalării faptelor de corupție despre care iau cunoștință prin apelarea Call Center Anticorupție 0800.806.806. De asemenea, au fost distribuite participanților materiale cu mesaje anticorupție (pliante și flyere).

Cu prilejul Zilei Internaţionale Anticorupţie, Direcţia Generală Anticorupţie îşi reafirmă intoleranţa față de faptele de corupţie şi încurajează un comportament corect care să corespundă moto-ului nostru instituţional „Integritate pentru credibilitate”.

Cetăţenii pot sesiza faptele de corupţie la Call Center Anticorupție 0800.806.806., apel gratuit din orice rețea fixă sau mobilă, la numărul de telefon al Serviciului Judeţean Anticorupţie Teleorman– 0247.407.292, la sediul serviciului din mun. Alexandria, str. Ion Creangă, nr. 71-73, jud. Teleorman sau prin e-mail la adresa teleorman.dga@mai.gov.ro.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.