Eveniment

Ziua Imnului Național, marcată la Alexandria

Devenită tradiţie, ceremonia dedicată cinstirii Zilei Imnului Naţional a fost adaptată, anul acesta, contextului generat de pandemia de coronavirus, astfel că nu s-a desfășurat, după obicei, pe platoul din faţa Palatului Administrativ, cu participarea publicului, ci în sala de ședințe a Consiliului Județean, într-un format restrâns.

Au luat parte la ceremonie subprefectul județului Nicoleta Voicu, viceprimarul Alexandriei Gică Anghel, vicepreședintele Consiliului Județean Virgiliu Cocoșilă și șefi ai instituțiior deconcentrate.

„Deși este o perioadă delicată, Ziua Imnului trebuie să rămână, alături de Ziua Națională și Ziua Drapelului, unul dintre momentele în care celebrăm spiritului poporului român, indiferent de vremuri. Pentru că intonarea Imnului Naţional însuflețește în fiecare sentimentul mândriei și al patriotismului, vă invit să ascultăm și să intonăm „Deşteaptă-te, române!” îndemn călăuzitor al identității noastre naționale”, a spus Nicoleta Voicu, în deschiderea ceremoniei.

A fost intonat, mai apoi, Imnul Național, după care subprefectul județului a dat citire mesajului premierului Ludovic Orban.

Ulterior, reprezentantul Centrului Militar Județean a prezentat simbolistica versurilor Imnului Național al României, precum și un scurt istoric.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.