Eveniment

Ziua Imnului Naţional a fost sărbătorită la Alexandria

imnimn1

Devenită tradiţie, ceremonia dedicată cinstirii Zilei Imnului Naţional organizată de Instituţia Prefectului Teleorman, Consiliul Judeţean Teleorman, Primăria Municipiului Alexandria, Garnizoana Alexandria şi Episcopia Alexandriei şi Teleormanului, a avut loc la Alexandria, şi anul acesta, pe platoul din faţa Palatului Administrativ.

La eveniment au luat parte prefectul judeţului Teleorman, Carmen Daniela Dan, cei doi vicepreşedinţi Consiliului Judeţean Teleorman, Virgiliu Cocoşilă şi Dănuţ Cristescu, viceprimarul Municipiului Alexandria, Augustin Ioan, directori ai instituţiilor deconcentrate, reprezentanţi ai sindicatelor şi organizaţiilor nonguvernamentale, precum şi reprezentanţi ai militarilor în rezervă şi veteranilor de război.

Şi, deşi este an electoral şi în numai câteva luni vor avea loc alegeri parlamentare, niciunul dintre parlamentarii de Teleorman n-a răspuns invitaţiei de a participa la eveniment. Despre motivele care i-au determinat pe aleşii teleormăneni să nu se deranjeze pentru a participa la evenimentul de comemorare a Zilei Imnului Naţional nu se pot spune prea multe, însă poate că deputaţii şi senatorii de Teleorman şi-au dat seama că, pentru electorat, nu prea mai contează figuraţia pe care o fac la astfel de evenimente.

De la festivitatea care a avut loc pe platoul din faţa Palatului Administrativ au lipsit şi liderii partidelor politice din judeţ, astfel că numai câţiva consilieri locali au bifat prezenţa la ceremonia dedicată Imnului de Stat.

Desfăşurătorul a fost cel obişnuit, deschis cu onorul primit de prefectul judeţului, după care au urmat de discursurile oficialităţilor iar, la final, întreaga asistenţă a intonat, într-un glas, Imnul „Deşteaptă-te, Române”.

Cât despre alexăndrenii de rând, având în vedere că evenimentul a avut loc într-o zi de vineri ce s-a dovedit a fi încă de dimineaţă una extrem de călduroasă, publicul prezent la ceremonie a fost mai puţin numeros decât în alţi ani. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.