Eveniment

Ziua Imnului Naţional a fost celebrată la Alexandria – Doar doi parlamentari teleormăneni au luat parte la festivităţi

ziua1Carmen Dumitrescu

Aşa cum se întâmplă în fiecare an, Ziua Imnului Naţional a fost celebrată la Alexandria, în prezenţa mai multora dintre conducătorii instituţiilor deconcentrate, a unor personalităţi publice cunoscute la nivel local şi judeţean, dar şi a unora dintre parlamentari. Probabil pentru că ne aflăm în plin sezon estival, mulţi dintre politicenii de marcă ai judeţului au lipsit de la manifestare, numai o parte dintre ei făcând acest efort, de a se afla lângă teleomăneni, într-un moment în care aceştia doresc să îşi afirme solidaritatea unii faţă de alţii, dar şi faţă de valorile naţionale.

La eveniment au luat parte şi un număr destul de însemnat de alexăndreni care, în ciuda căldurii de afară, au dorit să cânte, la unison cu autorităţile publice, imnul naţional şi să celebreze valorile în care ei mai cred încă. Un discurs emoţionant a avut prefectul judeţului teleorman, Liviu Dumitraşcu, acesta vorbind despre sacrificiul generaţiilor anterioare, dar şi despre perspectivele naţiunii, dacă solidaritatea cu valorile ţării se va menţine sau chiar va creşte: “Ne aducem aminte că, de fiecare dată, începând cu anul 1948, “Deşteaptă-te române!” a fost un cântec drag românilor, insuflându-le curaj în momentele cruciale ale istoriei noastre. La ultimul eveniment istoric important al ţării noastre din data de 22 decembrie 1989, în timpul revoluţiei anticomuniste, mase de oameni au cântat în toate marile oraşe ale ţării până în cel din urmă cătun imnul naţional. Noi, cetăţenii acestei ţări avem obligaţia de a cinsti simbolul naţional al imnului, fapt ce constatăm că se întâmplă în toate ţările Uniunii Europene. Imnul naţional trebuie  rostit cu mândrie, gest ce reflectă solidaritatea naţională, respectul faţă de ţară şi cetăţenii ei. Prin imnul naţional ne afirmăm identitatea şi patriotismul. Imnul, împreună cu stema şi drapelul reprezintă simboluri ale valorilor şi idealurilor poporului român. Îndemnul “Deşteaptă-te române!” ne obligă să ne gândim la generaţiile care au constrtuit statul român şi dificultăţile prin care acestea au trecut. Respectul meritat de aceste generaţii este concentrat  foarte bine în momentele în care rostim la unison Deşteaptă-te Române!”

Din păcate, la eveniment n-au luat parte decât doi parlamentari teleormăneni, restul fiind, se pare, în concediu. Aceştia au fost deputatul independent, Alin Bucur şi senatorul PP-DD, Florinel Dumitrescu, ambii făcând parte din categoria parlamentarilor care au declarat că încă nu şi-au făcut planuri de vacanţă, pentru că au foarte mult de muncă în pregătirea noii sesiuni parlamentare.

Aparent, cei doi s-au ţinut de cuvânt, prezenţa lor la manifestarea menţionată fiind în primul rând o dovadă de respect faţă de teleormănenii pe care îi reprezintă în forul decizional al ţării, dat şi un mod de a-şi demonstra ataşamentul de valorile naţionale. După ce întreaga audienţă a intonat imnul naţional, în faţa drapelului s-a desfăşurat şi un program artistic susţinut de elevi ai mai multor unităţi de învăţământ din judeţ.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.