Eveniment

Ziua Eroilor n-a reuşit să aducă decât trei parlamentari la Alexandria

DSCF1031

Carmen Dumitrescu

În ziua Înălţării Domnului, la Alexandria a avut loc ceremonia festivă de comemorare a eroilor, eveniment care a atras atenţia mai multor personalităţi cunoscute la nivel judeţean şi chiar naţional. Astfel, de la orele 12.00 la Cimitirul eroilor din Alexandria au fost aşteptaţi reprezentanţi ai autorităţilor  judeţene şi municipale ai filialelor partidelor politice şi ai grupurilor parlamentare, ai serviciilor publice deconcentrate ale ministerelor  şi instituţiilor judeţene, ai regiilor autonome şi societăţilor comerciale, ai sindicatelor şi organizaţiilor nonguvernamentale de interes judeţean şi local, reprezentanţii filialelor veteranilor de război, filialei cadrelor militare în rezervă şi în retragere şi ai revoluţionarilor. La manifestare au fost aşteptaţi şi cetăţeni ai judeţului, dar aceştia nu au post prezenţi într-un număr semnificativ, probabil şi din cauza locaţiei alese pentru desfăşurarea ceremoniei.

Din păcate, evenimentul n-a reuşit să-i mobilizeze decât pe doi dintre parlamentarii teleormăneni ai USL, mai precis pe Valentin Boboc şi Florică Ică Calotă şi pe parlamentarul PP-DD, Florinel Dumitrescu. Ziua Eroilor a fost marcată, în mod inedit, în întregul municipiu prin faptul că la toate bisericile din oraş, clopotele au bătut pentru trei minute, în timp ce în toate unităţile şcolare s-au ţinut câteva momente de reculegere pentru cei 294 de eroi înhumaţi la Alexandria.

Evenimentul a constituit şi primul prilej de ieşire publică a noului prefect, Liviu Dumitraşcu care a încercat să valorizeze, în cadrul discursului pregătit, importanţa respectării valorilor şi eroilor pentru orice naţiune care se respectă. Printre cei care au mai ţinut discursuri despre eroism, valori şi importanţa cunoaşterii istoriei s-au mai numărat viceprimarul alexăndrean Dan Popescu, administrarorul judeţului Mircea Dumitrescu, Puchiu Nicolae din partea Asociaţiei Veternanilor de Război şi Daniel Drăguţ din partea Statului Major.

Ca de obicei, absenţa parlamentarilor a fost remarcată de către participanţi, mai ales că în anii electorali la astfel de ceremonii participă un număr de-a dreptul impresionant de politicieni care reprezintă judeţul la nivelul Parlamentului.

One Comment

  1. Nu d-na Carmen Dumitrescu, nu cunoasteti realitatea,va spun eu care este adevarul,a uitat noul prefect sa ii invite asa cum uitase si predecesorul sau sa-l invite pe taranul de la Tiganesti care zicea el ca nu a stiut ca este acea aniversare unde nu a fost invitat, dar coroana a stiut sa o trimita!? Chiar nu stim despre ce vorbim?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.