Eveniment

Ziua de Curăţenie Naţională – 16 septembrie 2023

Let’s Do It, România! revine și anul acesta cu o nouă ediție de Ziua de Curățenie Națională care va avea loc pe 16 septembrie, alături de alte 191 de țări care au aceeași misiune: o lume cu mai puține deșeuri.

Ziua de Curăţenie Naţională este organizată sub egida “Let’s do it, World!” şi a Programului Naţiunilor Unite pentru Mediu – UNEP, ca fiind cel mai ambiţios proiect civic de mediu realizat vreodată la nivel mondial.

În România, a început în 2009, când un grup de voluntari pasionaţi, animaţi de o idee nebunească, şi-a propus să curețe România într-o singură zi. România a fost cea de-a patra ţară din comunitatea “Let`s Do It, World!” care a avut curajul să organizeze o astfel de acţiune şi este şi astăzi o referinţă pentru alte ţări de pe întreagă planetă.

Partenerii și invitații instituționali care se alătură Zilei de Curățenie Națională sunt: Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Ministerul Educației, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Apărării Naţionale, Apele Române, Romsilva, Asociația Ofițerilor în Rezervă din România, Asociația Municipiilor din România și Asociația Comunelor din România.

“Cu ocazia Zilei de Curăţenie Naţională, angajaţii APM Teleorman participă, împreună cu echipa „Let’s Do It!”, la o acţiune de curăţenie în municipiul Alexandria, zona Veteranilor, în data de 16 septembrie 2023.

Așteptăm alături de noi voluntari din toate localităţile judeţului, să parcurgem împreună drumul spre un mediu mai curat şi mai sănătos”, transmit reprezentanții instituției județene de mediu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.