Eveniment

Ziua Absolventului 2019

Astăzi, 27 mai 2019, în fața Casei de Cultură din Alexandria, s-a desfășurat Ziua Absolventului. Elevii au purtat „uniforma absolventului”: robă, tocă și eșarfa cu inscripția liceului. Absolvenții au străbătut străzile Alexandriei, cu muzică și voie bună, au strigat numele liceelor de care aparțin, după care au mers în fața Casei de Cultură. La eveniment au fost prezenți sute de liceeni, părinți, locuitori ai orașului și reprezentanți ai autorităților locale. Un reprezentat al claselor a 12-a a ținut un discurs de mulțumire pentru profesori și a felicitat absolvenții. Sute de liceeni s-au despărțit de colegi și profesori, apoi au urmat momente de fericire, dar și de tristețe pe melodia „ Ani de liceu”.

La rândul lor, profesorii le-au transmis absolvenților felicitări, dar și ultimele sfaturi.

Oficial, pentru elevii din clasele a XII-a cursurile se vor încheia vineri, 31 mai, însă aceştia şi-au luat deja rămas bun de la şcoală. Până se vor putea bucura pe deplin de vacanţă va mai trece însă o vreme. Examenul de Bacalaureat, probă de foc pentru cei mai mulţi dintre ei, bate la uşă. Abia spre jumătatea lunii iulie vor putea respira uşuraţi, după ce vor fi afişate rezultatele. Nu pentru mult timp însă, pentru cei mai mulţi dintre ei urmând cursa admiterii în învăţământul universitar. Abia după acest moment se vor putea bucura de vacanţă.

La sfârşitul festivităţii, conform tradiţiei, absolvenţii au aruncat tocile cât mai sus, s-au îmbrăţişat şi s-au fotografiat cu colegi, profesori și părinţi.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.