Social

Zimnicenii cu venituri mici pot depune cererile pentru tichetele sociale acordate copiilor din familii defavorizate

Cererile pentru acordarea tichetelor sociale, conform Legii nr. 248/28.10.2015, privind stimularea participării în învăţământul preşcolar a copiilor provenind din familii defavorizate, pentru anul școlar 2019-2020, pot fi depuse începând de luni, 9 septembrie, informează Primăria Zimnicea.

Pentru a putea beneficia de stimulentele educaţionale (tichete sociale) oferite de stat copiilor din familii defavorizate, trebuie îndeplinite o serie de condiții, respectiv: copilul să fie înscris și să frecventeze zilnic grădinița; venitul lunar pe membru de familie să fie de până la de două ori nivelul venitului minim garantat pentru o singură persoană, respectiv până la 284 lei venit lunar pe membru de familie.

Cererile şi declaraţiile pe propria răspundere însoţite de actele doveditoare privind componența familiei, veniturile acesteia şi înscrierea/frecventarea activităţilor organizate de grădiniţă, se depun la sediul Direcției Publice de Asistență Socială (în cadrul primăriei orașului Zimnicea), cu următoarele documente: copii acte de identitate (CI, certificate de naștere, certificate de căsătorie, livret de familie); dovada veniturilor realizate (cupon de pensie, adeverință de salariu); adeverință de venit eliberată de administrația financiară pentru fiecare membru major; adeverință de pământ; dovada înscrierii copilului la grădiniță; dosar cu șină.

Cererile se depun în fiecare zi, de luni până vinery, la sediul Direcției de Asistență Socială, între orele 09.00 – 15.00.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.