Social

Zimnicea a ajuns la 9.45 cazuri la mia de locuitori/ Dintre orașe, numai Roșiori de Vede a rămas în afara scenariului roșu

1.049 de cazuri de COVID-19 au fost confirmate, la nivelul județului, în ultimele 14 zile, iar rata de infectare ajunge la 2.89 pentru ziua de miercuri, 7 aprilie, conform datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică. În ultimele două săptămâni au fost confirmate cazuri de COVID-19 în 83 dintre cele 97 de localități ale județului.

Potrivit cifrelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică, municipiile Alexandria și Turnu Măgurele, orașele Zimnicea și Videle și alte 20 localități rurale din județ sunt în scenariul roșu. Cea mai gravă situație este la Zimnicea, conform sursei citate, unde miercuri, 7 aprilie, rata de infectare a ajuns la 9.45, în ultimele 14 zile fiind confirmate 135 de cazuri de COVID-19. Pragul de 7.5 cazuri la mia de locuitori a fost depășit și la Vârtoape, unde rata de infectare a ajuns la 8.12 miercuri, 7 aprilie.

Rate de infectare cuprinse între 4 și 7.5 cazuri la mia de locuitori sunt în Suhaia (6.98), Vedea (6.32), Fântânele (5.51), Furculești (5.48), Gratia (5.46), Vitănești (5.23), Băbăița (4.65), Scrioaștea (4.62), Lița (4.61), Buzescu (4.51) și Alexandria (4.00).

Din localitățile urbane, numai municipoul Roșiori de Vede rămâne, deocamdată, în afara scenariului roșu, cu o rată de infectare de 2.88 cazuri la o mie de locuitori, în ultimele 14 zile fiind confirmate 87 de cazuri de COVID-19.

Potrivit normelor în vigoare, în toate localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 4 și mai mică sau egală cu 7.5 cazuri la mia de locuitori, se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, în intervalul orar 20.00-05.00. În schimb, în toate localitățile unde incidența cumulată la 14 zile depășește 7.5/1.000 de locuitori, se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 20.00-05.00. Există însă unele excepții, și anume: deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi; deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente; deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei; deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.