Eveniment

Zile de foc pentru pompierii militari / Incendii de vegetație uscată, autoturisme și cabluri electrice distruse de flăcări

Din cele 27 de incendii izbucnite în ultimele zile, la care au intervenit echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență din Teleorman, 20 au fost doar incendii de vegetație uscată și miriște, cu pericol de propagare la gospodăriile cetățenilor și culturile agricole din apropiere, precum și reducerea semnificativă a vizibilității.

Acestea au izbucnit pe raza localităților Viișoara, Mereni, Nenciulești, Videle, Turnu Măgurele, Uda Clocociov, Buzescu, Măldăeni, Brânceni, Bujoreni, Plosca, Roșiorii de Vede, Alexandria și Poroschia și au fost stinse de pompierii militari teleormăneni cu autospeciale de lucru cu apă și spumă din dotarea subunităților, înainte de a fi produse victime sau pagube materiale substanțiale.

Tot în ultimele zile, două incendii au izbucnit la un autoturism aparținând unui cetățean din comuna Valea Poștei, iar unul pe E70, pe centura ocolitoare a municipiului Alexandria. În ultimul caz, mașina a fost distrusă de flăcări, însă, din fericire, nu au rezultat victime. Echipajele ISU Teleorman au intervenit la un incendiu la o casă din municipiul Roșiorii de Vede, la un incendiu izbucnit la o anexă gospodărească din localitatea Smârdioasa și la un incendiu de baloți și căpițe cu fân la Brânceni. De asemenea, în Alexandria și în comuna Plosca a izbucnit câte un incendiu la cablurile unor stâlpi de electricitate.

Pe de altă parte, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Teleorman au efectuat 7 controale la operatorii economici din domeniul agricol pe aceeași temă – de a preveni incendiile. În urma controalelor, au aplicat 19 sancțiuni contravenționale în valoare de 2500 lei. În timpul acestor misiuni, inspectorii au desfășurat și două activități de instruire a personalului cu privire la modul de asigurare a primei intervenții în cazul izbucnirii unui incendiu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.