Eveniment

Zeci de apeluri la ambulanţă pentru dureri abdominale şi copii bolnavi

ambulanta1Week-end-ul care tocmai a trecut a fost detsul de zbuciumat pentru Serviciul Judeţean de Ambulanţă, ambulanţa fiind solicitată de 335 de teleormăneni, aceştia acuzând diverse probleme de sănătate. Potrivit SJA Teleorman, cele mai multe apeluri au fost pentru durerile absominale sau de spate, 49 de persoane necesitând ajutor medical de urgenţă din cauza acestora, dificultăţi de respiraţie, peste 35 de solicitări au venit din partea persoanelor care au avut astfel de probleme, iar locul al treilea în funcţie de numărul solicitărilor la ambulanţă l-au ocupat cazurile de copii bolnavi, circa 25 de copii necesitând ajutor medical de urgenţă din cauza problemelor de sănătate, cele mai multe fiind de natură virală, însoţite de febră şi vărsături.

Printre numeroasele solicitări un loc fruntaş l-au ocupat şi cei care au încercat să se sinucidă sau au avut probleme de natură psihică, peste 15 persoane fiind duse de urgenţă la Camerele de gardă ale spitalelor din judeţ în urma unei tentative de suicid sau a unei crize de natură psihiatrică. De altfel, la spital au ajuns şi bolnavii cu afecţiuni cronice, respectiv diverse afecţiuni cardiace sau cei cu diabet. De asemenea, pentru 10 persoane week-end-ul nu a fost unul plăcut, acestea ajungând la spital cu diverse traumatisme în urma violenţelor şi agresiunilor exercitate asupra lor. (C.P.)

One Comment

  1. Alexandra

    Le-a functionat tuburile de oxigen?Stiu ca acum 4 ani cand am solicitat ambulanta pentru tatal meu au venit cu tub de oxigen nefunctionabil…asistenta nepregatita care nu a putut acorda primul ajutor…ma gandesc si ma intreb unde ajung banii nostrii care-i platim la sanatate daca nici de un tub de oxigen nu avem parte?Nu mai vorbesc de nepasarea si indolenta medicilor de la spitalul ,,mortii„(Caritas)care l-au lasat sa moara…

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.