Social

Zeci de absolvenţi de gimnaziu din Giurgiu şi Olt au optat pentru licee din Teleorman

Monica DUMITRESCU

Şi anul acesta, absolvenţii de gimnaziu din comune aparţinând judeţelor limitrofe Olt şi Giurgiu au optat pentru continuarea studiilor la licee din Teleorman. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman, la centrul special stabilit la Şcoala Gimnazială “Ştefan cel Mare” din Alexandria pentru completarea fişelor de opţiuni de către absolvenţii din alte judeţe, care vor să urmeze cursurile unui liceu din Teleorman s-au prezentat 81 de candidaţi, cu o singură excepţie, proveniţi din Olt şi Giurgiu.

Conform datelor publicate de ISJ Teleorman, doar 49 dintre candidaţii din afara judeţului au medii de admitere mai mari sau egale cu cinci, 32 dintre aceştia, majoritatea proveniţi din Giurgiu, având medii sub cinci. Cea mai mică medie de admitere este 2,31.

Cea mai mare medie de admitere este 9,62 şi aparţine unui absolvent din judeţul Olt. Alţi doi absolvenţi din Olt care doresc să urmeze liceul în Teleorman au medii peste 9.

Cu medii cuprinse între 8-8.99 sunt 7 candidaţi din afara judeţului (6 din Olt şi 1 din Giurgiu), tot 7 candidaţi având medii de admitere cuprinse între 7-7.99.

Cei mai mulţi candidaţi, respectiv 18, au medii cuprinse între 6-6.99, cu medii între 5-5.99 fiind 14 candidaţi.

Repartizarea computerizată pe locurile disponibile în clasa a IX-a va avea loc în data de 19 iulie. Din Teleorman participă la această repartizare aproximativ 2400 de candidaţi. 69 de absolvenţi din Teleorman au optat pentru locurile disponibile în clasa a IX-a la licee din Bucureşti.

Rezultatele repartizării computerizate vor fi publicate în aceeaşi zi pe site-ul Ministerului Educaţiei.

La avizierele şcolilor şi liceelor, listele vor fi afişate pe 20 iulie, odată cu acestea fiind afişate şi locurile rămase libere. Candidaţii repartizaţi în prima etapă vor depune dosarele de înscriere la liceele la care au fost repartizaţi în perioada 21-29 iulie.

Cei care nu vor fi repartizaţi în prima etapă pot participa la a doua etapă a repartizării computerizate, care se va desfăşura pe 28 iulie, după ce în perioada 20-25 iulie vor completa o nouă fişă de opţiuni.

Dacă nici în această etapă nu vor fi repartizaţi, absolvenţii de gimnaziu care au susţinut Evaluarea Naţională vor putea fi repartizaţi în licee, pe locurile rămase libere, la începutul lunii septembrie 2016, în şedinţă publică. Tot atunci pot participa la repartizarea în clasa a IX-a şi absolvenţii de gimnaziu care nu au susţinut Evaluarea Naţională, aceştia urmând să fie repartizaţi pe baza mediei generale pe care au obţinut-o în clasele V-VIII.

În Teleorman, potrivit planului de şcolarizare aprobat pentru anul şcolar 2016-2017 în clasa a IX-a, învăţământ liceal cu frecvenţă zi, sunt disponibile 2632 de locuri, suficiente pentru toţi candidaţii, indiferent de media de admitere, sau de participarea la Evaluarea Naţională.

Anul acesta au susţinut Evaluarea Naţională în Teleorman 2446 de absolvenţi de gimnaziu din care doar 1474 au obţinut medii mai mari sau egale cu 5. Medii sub 5 au obţinut 972 de absolvenţi, 21 dintre aceştia având media 1 şi alţi 83, medii mai mici de 2.

6 Comments

  1. poetul Bitolean

    …Este bine in scoala, cand esti membru in PSD, mamarea Fierascu, tot cauta scandal, este varza si ea si Danila-vapsitul ca cocota, slugoiul Bibi, a inebunit si numai asculat, are combinatii si amanta blonda, mare managerita de scoli falie, dar cu proptea pesedita ISJ-ul doarme in coruptie, Vali Gherghe+Fiersacu=LOVE!!!

  2. Pioniera Alinuta

    Doar cu tovarasul Daniel FIERASTRU, alaturi de tovarasa sa de viata, profesor Petriuta FIERASTRAU, mama iubitoare, cercetatoare stiintifica, directoare la institute si instititutii (FEG, Aracipcirip, la tampla muncipiului, vom putea relansa invatamantul rosiorean, ura, ura, ura, cu vie emotie in cuget si simtiri, va multumim, si va asteptam iarasi la ciolan!!!!

  3. Floarea CULESU

    Scoala si-a luat statura de „colegiu”, s-a facut sala de sport, usi de termopan si o intrare civilizata, scari cu gresie, in perioada de maxima inflorire, perioada in care peste 2000 de elevii se bateau si era o mandrie sa fii elev la Colegiul Tehnic Anghel Saligny, colectivul didactic era numai zambete si fericire, perioada pe care cu mandrie o numim EPOCA FIERASCU!!!!!!!

  4. Fane SAPLATORUL

    Ce sa spun, scula pe bascula la Saligny!!!O adunatura de lenesi, spagari, lingai si fufe de partid. Am fost elev acolo la redusa, ciu-ciu ore, aia vopsita cu tenderul mare ne cerea mereu bani, cica fundul clasei, cand era Firasca directoreasa, in anul ala, pa spaga, numara aia banii pa colar, toti cretini din pesede sa facut cu diplome de bacalureat!Acu, miroase afaliment, aia bea cafele si se chiuleste toti!

  5. Invatatorul

    La C.T. „A.SALIGNY”, profesor doctor inginer Florentina COSTACHE, profesor doctor Adrian PAUN, profesor doctor Florin IORDACHITA, profesor Doru BIVOLARU,profesor doctorand Mirela GIDEA, profesor Petia FIERASCU, adica ELITA SCOLII, oamenii care au dus greul invatamantului teleormanean, sunt MARGINALIZATI!!!!!Cine conduce scoala???Performantele se vad…FALIMENT!

  6. Cadru Didactic experimentat, marginalizat politic

    Cei cu media „1”, vin la SALIGNY…la nea Bibirica, tot recicleaza el tot gunoiul trimis ISJ!!!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.