Eveniment

Vremea rece şi tulburelul cresc numărul urgenţelor la ambulanţă

Peste 400 de teleormăneni au avut nevoie, la sfârşitul săptămânii trecute, de ajutor medical de urgenţă. Potrivit asistentului şef al Serviciului de Ambulanţă Teleorman, Cristian Popescu, se constată că numărul solicitărilor la ambulanţă pentru stări de ebrietate a crescut faţă de perioada verii şi destul de mulţi pacienţi ajunşi la urgenţe în această perioadă au avut o problemă legată de consumul de alcool. Ce este foate grav, e faptul că nu este vreo limită de vârstă sau de gen în ceea ce priveşte excesul etanolic, iar patologia s-a întins pe o plajă variata de la cea toxică, reprezentând beţie sau comă alcoolică, spun medicii de la camera de gardă, până la cea traumatică, implicând agresiuni sau accidente sau chiar tentative de sinucidere pe fondul consumului de alcool. 10 persoane au încercat să-şi pună capăt zilelor, unele dintre acestea pe fondul consumului de băuturi alcoolice, în condiţiile în care erau cunoscute cu afecţiuni psihice şi nu aveau voie să consume astfel de băuturi.

Alcoolul face şi victime indirecte
Astfel, victime colaterale consumului de alcool au fost cei agresaţi sub influenţa alcoolului sau accidentele casnice. 16 dintre pacienţi au fost victime ale violenţelor domestice, produse pe fondul consumului de alcool, şi 8 teleormăneni au ajuns la spital în stare avansată de ebrietate, la un pas de come alcoolice.
Per total, nivelul solicitărilor la ambulanţă a crescut în acest week-end (18 – 21 octombrie), fiind înregistrate 414 solicitări, numărul persoanelor care s-au aflat în stare de urgenţă în privinţa sănătăţii, a înregistrat o creştere cu 17 cazuri, faţă de cele înregistrate în perioada anterioară. În ceea ce priveşte natura intervenţiilor, ca de fiecare dată, cele mai multe solicitări au fost pentru pacienţii care manifestau dureri abdominale sau de spate, 60 dintre pacienţi au acuzat pusee de tensiune, tulburări de ritm cardiac sau alte probleme cardiace, pierderea bruscă a cunoştinţei şi a sensibilităţii, din cauza accidenteleor cerebrale, s-a manifestat în cazul a 32 de pacienţi. N-au lipsit nici virozele respiratorii şi nici temperaturile ridicate, iar în cazul copiilor bolnavi, ambulanţele au fost solicitate de 24 de ori. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.