Politic

„Vreau să fiu preşedintele românilor” – Victor Ponta şi-a lansat candidatura oficial

VICTOR PONTA - LANSARE - CANDIDATURA - PRESEDINTIE - BUCURESTIIoan DUMITRESCU

Sâmbătă, 20 septembrie 2014, preşedintele Partidului Social Democrat, Victor Viorel Ponta, şi-a lansat oficial candidatura la preşedinţia României, în prezenţa posibilei viitoare prime doamne a României, Daciana Sârbu, în faţa a peste 70.000 de susţinători sosiţi pe Arena Naţională din Bucureşti, însoţit de susţinători şi prietenii apropiaţi.

Spectacolul lansării lui Victor Ponta la preşedinţia României, care s-a dorit a fi unul grandios, şi s-a reuşit lucrul acesta, a fost presărat şi cu mesaje emoţionale şi afective. Astfel, Victor Ponta a declarat printre altele: „Cei care au făcut rău României şi românilor, vreau să plătească, dar nu ca răzbunare, ci pentru că am promis dreptate până la capăt”. Mai mult decât atât, Victor Ponta, fără să amintească originea etnică a principalului său contracandidat, germanul Klaus Iohannis, le-a spus social-democraţilor: „Sunt strănepotul unui român din Ardeal, şi nepotul unui preot care m-a învăţat să cred în Dumnezeu”.

De altfel, Victor Ponta a mai probat şi încrederea în sine şi în sprijinul social-democraţilor, conservatorilor şi uneperiştilor, spunând clar că îşi doreşte să ajungă preşedintele României: „Azi, la 42 de ani, vreau să vă spun că mă simt pregătit, am curajul, încrederea, credinţa că împreună cu dumneavoastră pot fi preşedintele României, că putem face acea mare schimbare pe care o aşteptăm. Vreau să fiu preşedintele românilor care vor sărbători 100 de ani de la Marea Unire”. Şi fiindcă este sigur de victorie, Victor Ponta a lansat şi mesajul de încredere: „Am fost împreună şi am câştigat toate bătăliile. O vom câştiga şi pe cea din 16 noiembrie, o bătălie pentru România”.

Amfitrionul şef al evenimentului de lansare la preşedinţia a lui Victor Ponta a fost nimeni altul decât preşedintele executiv al PSD, vicepremierul Liviu Nicolae Dragnea care, după intonarea Odei bucuriei a spus că îşi doreşte „un preşedinte care să unească, nu care să dezbine o naţiune. Un altfel de preşedinte!”. Liviu Dragnea a avut în repetatele sale intervenţii şi un lait-motiv: „Ţineţi minte trei cuvinte: Victor Ponta preşedinte!”.

La evenimentul de lansare la preşedinţie a social-democratului Victor Ponta au fost invitaţi, au participat şi au luat şi cuvântul Serghei Stanişev, preşedintele socialiştilor europeni din Parlamentul Europei, care a vorbit în româneşte, şi Iulie Leancă, premierul Republicii Moldova, amândoi susţinând candidatura lui Victor Ponta la preşedinţie.

Din judeţul Teleorman au participat la lansarea preşedintelui Ponta la preşedinţia României peste 5000 de social-democraţi.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.