Social

Vouchere sociale / Săptămâna viitoare începe alimentarea cu a treia tranșă de bani

Voucherele sociale din cadrul programului “Sprijin pentru România” urmează să fie alimentate cu tranșa a treia de bani.

Potrivit graficului publicat de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) pe site-ul său, românii urmează să beneficieze și de a treia tranșă de tichete sociale. Banii vor intra pe carduri în perioada 17 – 21 octombrie a.c.

Alimentarea aferentă celei de-a patra tranșe, care este, totodată, și ultima, va începe pe data de 5 decembrie 2022, urmând ca până pe 9 decembrie toate conturile să fie încărcate.

Cine beneficiază de tichetele sociale:

Pensionarii din sistemul public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi prevăzute de legi cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei.

Persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei.

Familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei.

Familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei.

Familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condițiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare.

Persoanele fără adăpost, așa cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.