Politic

Votul pentru validarea mandatului lui Florea Laurenţiu va fi reluat în următoarea şedinţă a Consiliului local

Carmen Dumitrescu

După cum ştim, Florea Laurenţiu, propunerea PDl pentru înlocuirea lui Florenţiu Tănase în Consiliul local Alexandria, a fost respinsă, prin abţinere de către majoritatea consilierilor locali. Motivele acestei decizii au fost oarecum neclare şi tocmai din acest motiv, Consiliul local Alexandria a fost acţionat în instanţă de către cel direct vizat, acesta considerând că are dreptul de a participa la decizia publică, pentru că a fost creditat de către oamenii care l-au votat.

Se pare că instanţa i-a dat câştig de cauză lui Florea Laurenţiu, fiind necesar, în noile condiţii, ca forul decizional local să respecte decizia instanţei şi să permită validarea mandatului celui propus de PDL Alexandria pentru ocuparea respectivei funcţii. La finalul şedinţei extraordinare a Consiliului local Alexandria din data de 24 martie, consilierul Florin Titirişcă a solicitat Consiliului local să treacă pe ordinea de zi a următoarei şedinţe şi proiectul privind includerea lui Florea Laurenţiu în componenţa forului decizional local.

Chestionat cu privire la acest subiect, primarul Victor Drăguşin a declarat că, dacă instanţa s-a pronunţat în favoarea lui Florea Laurenţiu, Consiliul local va trebui să respecte hotărârea judecătorească şi să pună în aplicare prevederile ei: “Din punctul meu de vedere, ca primar, în momentul în care voi primi de la instanţă o decizie eu sunt obligat să o  transfer aparatului de specialitate pentru a o pune în aplicare. Sunt obligat s-o trasmit. Sigur că la o şedinţă ordinară viitoare, în funcţie şi de cum se va redacta textul hotărârii judecătoreşti vom relua procedura. Eu voi respecta legea, aşa cum am făcut-o şi până acum.”

Aşadar, se pare că în cursul viitoarei şedinţe ordinare a Consiliului local Alexandria va fi reluat votul pentru validarea mandatului lui Florea Laurenţiu şi rămâne de văzut doar dacă lucrurile vor decurge lin, aşa cum sugerează primarul Victor Drăguşin că se va întâmpla sau vor mai exista consilieri locali care vor decide să se abţină împotriva proiectului de hotărâre.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.