Sport

Vor fi sancţiuni severe – Ce riscă Flacăra Talpa după jocul întrerupt cu VN Olteni?

Despre incidentele de la jocul Flacăra Talpa – Viaţă Nouă Olteni s-a vorbit şi,m probabil, mult timp de acum încolo se va discuta pe această temă. Faptul că, imediat după golul de 0-1 al oaspeţilor, un spectator a pătruns în teren, unde a lovit, îmbrâncit, înjurat şi jignit un arbitru asistent a dus la întreruperea partidei, este poate cel mai mic detaliu al cazului. Preşedintele AJF Teleorman, Stan Prodan, a precizat ieri, într-o discuţie faptul că “ne-am interesat despre huliganul care a provocat acel incident şi am reuşit să aflăm că el este angajat al Primăriei Talpa! Acum va răspunde pentru fapta lui”.

Cât priveşte situaţia echipei, aceasta este una foarte delicată la acest moemnt. După jocul din etapa a 2-a a sezonului (3-4 cu CS Vârtoape), mai mulţi spectatori din Talpa au pătruns pe teren pentru a protesta la arbitri, pe care i-au înjurat şi jignit, iar echipa Flacăra s-a ales atunci cu avertisment. Acum, după pătrunderea spectatorului vinovat pe teren, bruscarea şi lovirea arbitrului şi întreruperea jocului, echipa respectivă riscă o penalitate severă. Care ar fi aceasta: conform regulamentului, pentru pătrunderea pe teren a spectatorilor, terenul se suspendă minim o etapă, când nu sunt loviţi arbitrii / oficiali sau jucători din teren, însă când sunt loviţi oficiali sau jucători terenul se suspendă minim 4 etape! Dacă mai adăugăm şi stare de recidivă în care se află Flacăra Talpa, avem deja imaginea unei echipe care păcătuieşte că n-a avut grijă de propriii spectatori, iar acum va trebui să plătească. Nu numai faptul că meciul va fi omologat cu 3-0 pentru Olteni, cât amenzile care se vor aduna de la acest joc, vor fi împovărătoare pentru Talpa, echipă care de-a lungul anilor nu a fost protagonistă a unor incidente de acest gen (o singură dată, cu mulţi ani în urmă a mai fost un incident la Talpa).

 

Iată ce spune art. 2.11. din Regulamentul disciplinar – penalităţi, al Campionatului judeţean de fotbal: «Dacă unul sau mai mulţi spectatori pătrund în terenul de joc şi lovesc jucători sau oficiali, echipa gazdă va fi sancţionată cu suspendarea terenului de la 4 jocuri şi penalizare de 1500 lei la Liga 4».

 

Se reiterează prezenţa Poliţiei la terenurile de fotbal

Supărarea după incidentul care a avut loc la Talpa – singurul incident major la Liga a 4-a în ultimele sezoane – este cu atât mai mare la nivelul conducerii AJF Teleorman, cu cât la jocul respectiv nu au fost poliţişti la teren. DEspre acest subiect, preşedintele Prodan a ţinut să precizeze: “În aceste zile voi merge la IPJ Teleorman, pentru a vorbi cu inspectorul-şef pentru a găsi o soluţie să fie prezenţi la terenuri poliţiştii. Aceştia trebuie să participe la meciuri, doar prezenţa lor acolo poate stopa aceste gesturi huliganice şi sper să găsim soluţia optimă în acest sens”.

Bogdan Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.