Sport

Vor fi sancţiuni la jucătorii de la FCM Alexandria – “Acest joc a fost o dezamăgire. Vor fi sancţiuni serioase la jucători!”

Supărare mare după jocul disputat de FCM Alexandria în deplasarea la CS  Mioveni II, în cadrul etapei a 11-a a sezonului Ligii a 3-a, seria a 3-a, atât pentru înfrângerea suferită, cât şi pentru calitatea jocului prestat. În condiţiile în care alexăndrenii veneau după victoria cu Şirineasa şi promiteau să fi depăşit perioada mai slabă din campionat, prestaţia per ansamblu în jocul de la Mioveni a fost cu atât mai dezamăgitoare, cu cât în faţă au avut mulţi jucători tineri (şase jucători din primii 11 ai gazdelor erau sub 19 ani!). Ambiţia argeşenilor, bine aşezaţi în teren de antrenorul Marius Stoica, erorile alexăndrenilor, în ofensivă şi îăn defensivă, lipsa unei coerenţe la finalizare şi o greşeală personală la singurul gol (şut de la 30 metri, lateral stânga, Fl. Olteanu prinde mingea, dar o scapă în faţă, de unde Boşneag a trimis în poarta goală), au privat pe FCM de cel puţin un egal. Ratările din prima repriză (Căpăţână de două ori, Jenaru şi Popescu), dar şi startul bun al reprizei secunde, în care s-au ratat mai multe ocazii de gol, aveau să coste pe FCM o victorie; mai mult, pe final gazdele au mai avut două ocazii mari, iar în final s-a încheiat 1-0 pentru CS Mioveni II.

Implicit, dezamăgirea şi supărarea din tabăra alexăndreană era de înţeles, iar declaraţiile făcute de oficialii echipei FCM Alexandria spun aproape totul despre starea de spirit la echipă.

– CS Mioveni II – FCM Alexandria 1-0 (L. Boşneag 42); CS Mioveni: V. Sima, L. Boşneag, A. Traşcă, B. Stancu, I. Fulga, R. Lazăr, A. Iamandi, E. Neacşu, G. Mormolea, V. Mazilu, S. Ivan; antrenor Marius Stoica. FCM Alexandria: F. Olteanu, E. Sârbu, I. Dragu, B. Matei, O. Gheorghe, G. Precup, T. Abdulfatai, M. Popescu (70 G. Paraschiv), L. Brânceanu (62 I. Drăgan), I. Jenaru (80, A. Barbălată), C. Căpăţână; antrenor Romulus Ciobanu; eliminare I. Dragu (min. 90, 2CG). A arbitrat Sergiu Anton ((Bucureşti).

 

“Plătim tribut greşelilor personale, jucătorii se întrec în aceste greşeli personale care ne-au privat de multe puncte până acum, asta a fost principala problemă în această perioadă. Am discutat foarte mult pe tema asta, însă ţine strict de calitatea jucătorului, asta este… Am avut ocazii azi, sunt jucători care în continuare aleg soluţiile greşite când trebuie să finalizeze, sunt jucători care în momentul în care au fost trecuţi pe bancă au considerat că au fost nedreptăţiţi când au fost trecuţi pe bancă, dar trebuie să trecem peste ele, trebuie să mergem înainte, asta este situaţia în fotbal şi în viaţă! … N-am ce să le mai reproşez, pentru că, indiferent când am analizat meciuri, greşeli care s-au făcut, nu reuşim să le corectăm şi, părerea mea, în momentul ăsta reproşurile sunt tardive. Dacă n-am reuşit să trecem peste aceste greşeli, înseamnă că s-a greşit în altă parte, la selecţie, la formarea echipei!” – Romulus Ciobanu, antrenor FCM Alexandria.

“Din punctul meu de vedere, nu este un eşec, este o dezamăgire, pentru mine acest joc ne-a demonstrat că poate n-am făcut alegerile jucătorilor care trebuiau, poate am crezut mult în unii jucători. Chiar dacă am avut în faţă o echipă bine pusă în teren de antrenorul lor, era o echipă de tineri, care şi-au jucat şansele cât au putut, noi însă am primit gol dintr-o greşeală personală, ca la fiecare meci… Dar dezamăgirea mare este că nu reuşim să revenim pe tabelă, nu reuşim să marcăm deşi avem trei ocaziio de singur cu portarul! Chiar nu mai înţeleg, este o dezamăgire pentru mine, pentru că noi avem mereu ocaziile, iar golul a venit la ei! Ca să vă spun sincer, vor fi sancţiuni la jucători, cred că aceste sancţiuni trebuie să vină, pentru că, atâta timp cât nu sancţionezi lucrurile, ei cred că totul poate merge la fel. Eu le spun că nu vor merge lucrurile în continuare aşa, noi am avut nişte obiective clare trasate, la momentul ăsta nu mă aşteptam să fim departe de ceea ce ne-am propus! Noi avem o echipă zic eu experimentată, iar azi n-am scos un egal cu o echipă de copii. Asta nu e atitudine de echipă cu pretenţii, să ne luăm salariile, să stăm pe mâncare  şi cazare, dar când trebuie să ofere şi jucătorii, noi pierdem puncte! Consider că, în momentul în care noi le oferim condiţii bune de pregătire, şi ei trebuie să arate că joacă pentru echipa din Alexandria, dar şi pentru ei” – Bogdan Ciobanu, preşedinte FCM Alexandria.

A consemnat Bogdan Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.