Social

Voluntarii din Alexandria vor pregăti unităţile de învăţământ pentru sărbătorile de iarnă

Monica DUMITRESCU

100 de alexăndreni au semnat joi, 13 noiembrie, contractul de voluntariat cu Primăria Alexandria în cadrul Programului de acţiune comunitar propus de municipalitate “Voluntar pentru Alexandria, oraşul meu european”. Cei mai mulţi dintre voluntari sunt tineri, printre aceştia numărându-se chiar şi elevi de gimnaziu care au dorit să dea o mână de ajutor în cadrul acţiunilor iniţiate de primărie. De asemenea, contractul de voluntariat cu Primăria Alexandria a fost semnat şi de mulţi pensionari, în cea mai mare parte femei. Cu toţii vor participa la diverse activităţi în folosul comunităţii, acţiuni umanitare, pentru protecţia mediului înconjurător, campanii de plantare arbori, acţiuni de curăţenie şi întreţinere a spaţiului public sau alte activităţi de gen. Potrivit Regulamentului de organizare şi funcţionare a activităţii de voluntariat la nivelul municipiului Alexandria, aprobat luna trecută în Consiliul local, pe lângă participarea la acţiunile menţionate mai sus, voluntarii vor informa Poliţia locală sau ADP-ul cu privire la parcarea autoturismelor pe spaţii verzi, depozitarea ilegală a deşeurilor, abandonarea vehiculelor pe terenuri aparţinând domeniului public sau privat, dar şi cu privire la activităţi comerciale în spaţii neautorizate.

Prima acţiune la care vor participa voluntarii în Alexandria se va desfăşura pe 5 decembrie şi constă în împodobirea unităţilor de învăţământ de pe raza municipiului reşedinţă de judeţ pentru sărbătorile de iarnă. Pe lângă creşele, grădiniţele, şcolile şi liceele alexăndrene vor beneficia de ajutorul voluntarilor şi Palatul Copiilor Alexandria, Centrul de zi, Asociaţia “Dai o Şansă”, toate instituţiile în care se desfăşoară activităţi cu şi pentru copii. Potrivit reprezentanţilor primăriei, în total vor fi împodobite pentru sărbătorile de iarnă 31 de locaţii din Alexandria.

Voluntarii au fost împărţiţi pe echipe, fiecare echipă având un coordonator. Echipele sunt omogene, în fiecare fiind repartizaţi voluntari de toate vârstele, aşa încât cei mai tineri să beneficieze de experienţa şi înţelepciunea celor mai în vârstă, iar aceştia din urmă de forţa de muncă şi avântul tinerilor.

Contractul de voluntariat are o durată de 1 an şi poate fi prelungit cu acordul părţilor. Voluntarii nu sunt plătiţi pentru munca prestată, însă activitatea de voluntariat se consideră experienţă profesională şi/sau în specialitate, în funcţie de tipul activităţii, dacă aceasta este realizată în domeniul studiilor absolvite.

La terminarea perioadei de voluntariat, municipiul Alexandria, prin Compartimentul Resurse Umane, va elibera un certificat nominal care să recunoască prestarea activităţii de voluntar precum şi aptitudinile dobândite, însoţit de raportul de activitate al voluntarului.

IMG_4260

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.