Social

Voluntarii Crucii Roșii Teleorman, în sprijinul persoanelor nevoiașe

“Voluntarii filialei Teleorman de Cruce Roșie, Monica și Florentin, au adus un strop de speranță în sufletele a două femei singure și fără sprijin din comuna Călinești, comunitate din care ambii fac parte. Nevoile sunt multe, însă, prin intermediul programului Banca pentru Alimente, le-am putut asigura alimente de bază pentru 3 săptămâni. Felicitări pentru implicare!!

Cu sprijinul oamenilor de bine, putem face mult mai multe fapte bune! Fii activ, fii proactiv! Fii voluntar Crucea Roșie!”, transmit reprezentanții filialei de Cruce Roșie Teleorman.

Banca pentru Alimente este o inițiativă a Crucii Roșii Române, lansată încă din septembrie 2009, pe fondul impactului crizei economice mondiale și al creșterii prețurilor la produsele alimentare. Proiectul reprezintă o soluție imediată de ajutorare a persoanelor fără venituri sau cu venituri foarte mici.

De-a lungul anilor, proiectul Banca de Alimente a reușit să ajute cu alimente și tichete sociale peste 200 000 de familii sau persoane singure. Fiecare persoană sprijinită a primit un pachet cu alimente de bază în greutate de 12 kg conținând: ulei, zahăr, făină, mălai, orez, paste fainoase, conserve de carne sau pește, conserve de legume, biscuiți. Mii de voluntari, în fiecare an, s-au dedicat acestui proiect prin activități de promovare, colectare și distribuire de alimente la domiciliul beneficiarilor.

Categoriile de produse greu perisabile care pot fi donate sunt alimente de bază: mălai, făina de grâu, zahar, ulei, orez, grâu, griş, fasole, mazăre uscată, linte, arpacaş, lapte praf; conserve: conserve de carne, peşte, pate de ficat, pate vegetal, mazăre, fasole, bulion, zacuscă, ghiveci, compot; paste făinoase, cereale; produse instant: supe instant, fulgi de fasole, fulgi de cartofi; băuturi: ceai, apă, sucuri, cacao, cafea; dulciuri, printre care biscuiți, napolitane, ciocolată; hrană pentru bebeluşi, precum pireuri, supe, cereale, ceaiuri, sucuri, lapte praf; alte produse, precum produse dietetice, alune, miez de nucă, seminţe de floarea soarelui, fistic, fructe confiate, fructe uscate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.