Sport

Voința Saelele a promovat în Liga a III-a

Sâmbătă, 24 iunie 2017, va rămâne o zi istorică pentru comuna Saelele. În fața a aproximativ 1000 de spectatori, echipa locală Voința a reușit promovarea în Liga a III-a. de precizat este că Voința Saelele câștigase campionatul județean și în sezonul 2003-2004, însă atunci a renunțat la dreptul obținut confirm criteriilor sportive, în favoarea echipei Petrolul Videle.

Returul contra campioanei județului Mehedinți, CS Strehaia, a fost mai mult decât o formalitate, mai ales dacă ținem cont și de diferența din tur când, acum o săptămână, fotbaliștii noștri s-au impus cu 4-2.

În pofida acestei diferențe care părea liniștitoare, echipierii Voinței au tratat meciul cu seriozitate și profesionalism, punând punct într-o manieră de mare echipă, unui sezon la capătul căruia nu au cunoscut înfrângerea.

Golurile au curs în poarta oaspeților, formația din Strehaia rezistând până în minutul 17, atunci când căpitanul nostru de echipă, Mitrea, a șutat de la 25 de metri. Balonul a mușcat pământul și l-a păcălit astfel pe goal-keeper-ul advers. În minutul 32 s-a notat al doilea gol, Roman fiind faultat în colțul careului, după o pătrundere impetuoasă, pe aripa dreaptă. Scumpu a transformat fără probleme. În minutul 37, Turcin a finalizat din vecinătatea porții, după o acțiune care l-a avut în prim-plan pe Sindie.

La pauză scorul a fost 3-0, soarta promovării fiind deja tranșată. În mitanul al doilea, dominarea noastră a fost și mai clară, factorul fizic intervenind și el în derularea evenimentelor. În chiar primul minut de la reluare, Turcin a marcat al doilea gol al său, după o pasă în fața porții a lui Marioara. Show-ul a continuat după o minge care a tăiat în diagonală apărarea vizitatorilor, iar Roman, care a urmărit, a șutat în colțul lung, ducând tabela la 5-0. Două minute mai târziu, Sindie a ratat o lovitură de pedeapsă, după care atacurile celor de la Voința au căpătat din nou randament. Marioara și-a trecut și el numele pe lista marcatorilor în minutul 60, apoi lui Kawagoe i-a fost anulat un gol pe motiv de ofsaid, iar în minutul 75 același Kawagoe a împins o minge ricoșat în poarta oaspeților.

În minutul 85 Marinescu a ratat o altă lovitură de pedeapsă, dar tot el a închis tabela în minutele de prelungiri, stabilind scorul final la 8-0.

Cele două echipe care au evoluat, au avut următoarea configurație:

Voința Saelele

Alexandru Oprea – Nicușor Voicu, Cornel Ghebaură, Victor Pantelimon. Alexandru Sălcianu, Florinel Mitrea, Alexandru Scumpu, Gabriel Marioara, Andrei Roman, Cosmin Turcin și Daniel Sindie. Toate rezervele desemnate mai puțin Valentin Miu,  au fost utilizate, după cum urmează: Laurențiu Chirescu (portar), George Marinescu, Tahenori Kawagoe și Sorin Mitran.

Antrenori: Alexandru Gheorghe și Gheorghiță Tudosoiu. Delegat: Gigi Odăianu.

CS Strehaia

Dinicică – M. Gomoi, Dobrescu, Istodor, C. Gomoi, A. Balaci, V. Balaci, Topală, Pontu, Tița, M. Vîrșog. Au mai jucat Tiribentea, Șișu, I. Vîrșog și Zamta. Antrenori: Mircea Danciu și Iliuță Sîrbu. Delegat: Daniel Danciu.

Despre CS Strehaia, echipă care pe banca de rezerve a avut un fotbalist de 50 de ani, pe Daniel Bugher, putem afirma că nu a emis nici un moment pretenția de promovare. O echipă fără bugetul necesar și fără veleități, care, ca termen de comparație, ar fi cam în jurul locurilor 10-12 în Liga a IV-a Teleorman. Poate din acest motiv, publicul prezent la meci și chiar întreaga comunitate fotbalistică teleormăneană nu au valorizat așa cum ar trebui acest mare succes înregistrat de Voința Saelele. Nu trebuie însă minimizat cumva meritul fotbaliștilor și staff-ului, ba din contră, atitudinea profesionistă a celor îmbrăcați în tricoul Voinței, poate fi un semnal pozitiv. În orice caz, scorul general al acestei duble manșe de baraj, 12-2, a demonstrat din plin diferența de valoare dintre cele două combatante.

Cum-necum, CS Strehaia rămâne alături de un moment istoric pentru comuna Saelele, promovarea în premieră la nivelul unui eșalon fotbalistic național. Voința Saelele este a doua echipă din mediul rural, din județul Teleorman, care ajunge în Liga a III-a, după Petrolul Poeni în sezonul 1988-1989, când această echipă a acumulat două puncte, după tot atâtea remize, în Divizia C.

Să mai spunem că vectorul sportiv s-a coroborat, la Saelele, cu cel cultural-artistic. Brigada de arbitri din județul Argeș a intrat în teren, la începutul meciului, însoțită de trei frumoase domnișoare echipate în ie tradițională, la Saelele, și nu numai, de Sânziene serbându-se Ziua Iei populare. La rândul lor, fotbaliștii au fost însoțiți, la momentul prezentării oficiale, de către componenții echipelor de cadeți și juniori de la Voința Saelele.

Nu în ultimul rând, un alt element distinctiv al comunei Saelele, fanfara, a salutat cu acorduri muzicale golurile marcate de către fotbaliștii Voinței.

Ar fi incorect să încheiem acest material fără să precizăm că la Voința Saelele funcționează un parteneriat public-privat, la nivelul managementului. Un grup de investitori particulari asigură finanțarea echipei, în timp ce Primăria și Consiliul Local Saelele completează bugetul, în limitele impuse de lege. De asemenea, materialul nu se poate încheia fără a recunoaște meritele organizatorice ale lui Mădălin Ioniță, Gabriel Vlădulescu sau primarul comunei Saelele, Gabriel Cârjan.

Felicitări Voința Saelele pentru această promovare en-fanfare. Jucătorii au o vacanță până pe 17 iulie, după care se vor reuni în vederea unei provocări net superioare, participarea în Liga a III-a. (Cristi Frisk)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.