Sport

Voința Saelele 2017 câștigă Ediția a 49-a a „Cupei Teleormanul”

Punct final al ediției 2022 a Cupei Teleormanul, într-o organizare excelentă a Primăriei Saelele, merite deosebite pentru Gabriel Cârjan primarul comunei, un împătimit al fotbalului. De la gazonul impecabil, la baza sportivă excelentă, asezonate cu fanfara comunală și cu un număr impresionant de spectatori, circa 1500, acestea au fost ingredientele care au asigurat turnel final, disputat în zilele de 6 și 7 august.

În prima zi, cea de sâmbătă, au avut loc semifinalele. În primul joc, Astra Plosca a dispus lejer cu scorul de 5-2 de Metalul Peretu. A doua semifinală, mult așteptată, între două dintre cele mai bune echipe ale campionatului județean, Voința Saelele 2017 și Rapid Buzescu, a oferit o partidă foarte bună calitativ, dar au lipsit golurile. La executarea loviturilor pentru departajare, a câștigat Voința Saelele 2017 cu scorul de 4-2. Astfel că ziua de duminică a adus față-n față pentru locurile 3-4 pe Rapid Buzescu și Metalul Peretu. După un joc bun, perețenii, au câștigat la limită 1-0, gol marcat de Burcea (min. 90+1). Au evoluat următoarele formații. Metalul Peretu: Busca – Ionita, Voicu V., Iaurum M. (Irianu), Carabasu, Cretan, Hotu (Matei A.), Stafie (Voicu M.), Iaurum A., Purcarea, Burcea. Antrenor, Marius Lacoviste.

Rapid Buzescu: Stoica – Buzica, Nastase, Dobre, Slavitescu, Olteanu, Ionica, Paun M. (Lascu), Croitoru (Banuta), Pate, Stefan (Marin). Antrenor, Gheorghe Durlea.

Au arbitrat. Traian Ene, Ovidiu Marinel, Felix Oprescu.

A urmat marea finală, așteptată cu mult interes de numerosul public aflat pe „Comunalul” din Saelele. O primă repriză excelentă făcută de gazde, care le-a adus trei goluri, prin Gheldiu (min. 5), Sindie (min. 36 si 43). Dacă în prima repriză Plosca a fost aproape de nerecunoscut, în cea de-a doua repriză au ieșit la joc, și au pus o presiune puternică asupra gazdelor, soldată cu două goluri, Sfeatcu (min. 65) și Beceanu (min. 84). Insuficiente însă pentru a merge la loviturile pentru departajare. Una peste alta, o victorie meritată a celor din Saelele, care au evoluat cu o ambiție extraordinară. Fanfara a „marcat” fiecare gol al gazdelor, cu câte o intervenție muzicală. Au evoluat următoarele formații. Voința Saelele 2017 : Chirescu – Miu, Foamete (Moraru), Stoian, Tiuta, Sindie, Gheldiu, Beznea, Bobocel, Bituna (Dima). Antrenor Ion Enache. Astra Plosca : Craciun – Sitaru, Mihaita, Iorga (Rata), Floricel, Streche (Olteanu), Carciumaru, Sfeatcu (Grigore), Uratu, Melci, Beceanu. Antrenor. Ion Rusu.

Au arbitrat. Adrian Buica – Valentin Rusu, Bogdan Pana.

A urmat festivitatea de premiere, oficiată de Mircea Dumirescu, reprezentant Consiliul Județean, Stan Prodan, Valentin Traistaru, Valentin Badea si Catalin Cusca, membri ai Comitetului Executiv al AJF Teleorman.

Înainte de începerea festivității, a fost premiat golgeterul campionatului județean Liga 4, Cristian Paun – Rapid Buzescu, care a primit trofeul și suma de 300 lei, din partea fostului fotbalist al stelei, Valentin Badea.

La finalul festivității, l-am rugat pe Mircea Dumirescu (admistratorul Consiliului Județean Teleorman), să spună câteva cuvinte. „Am rămas impresionat de câtă lume a venit astăzi la Saelele, și de aici concluzia clară pentru toți, că această competiție de tradiție în fotbalul teleormănean, trebuie să meargă mai departe. Am văzut un fotbal de calitate, iar finala a oferit toate ingredientele unui spectacol fotbalistic deosebit. Felicit învingătorii, la fel și pe învinși și îi asigur că noi, cei care ne ocupăm cu administrarea județului, vom sprijini și pe viitor „Cupa Teleormanul”.

Să mai spunem că premiile, în valoare de 20.000 lei, au fost asigurate, prin grija președintelui Consiliului Județean, Adrian Gâdea.

Acestea au fost distribuite astfel : Locul 1 – 7.000 lei, Locul 2 – 5.000 lei, Locul 3 – 3.000 lei, Locul 4 – 2.000 lei, Premiul Fair-play, câștigat de Metalul Peretu – 1.500 lei. Restul sumei a fost alocat pentru trofee și medalii.

Organizatorii au mulțumit gazdelor pentru condițiile excelente oferite pe parcursul celor două zile de competiție.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.